Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stand up nastup

Političari i muško-ženski odnosi glavna su zezancija

stand up
Tomislav Miletić/PIXSELL
22.09.2012.
u 12:00

Nastupi im traju do 15 minuta, nove fore smišljaju svaki mjesec, a kad se popnu na pozornicu, baš svi se “odvaljuju” od smijeha

Muško-ženski odnosi, religija, svakodnevna događanja, političari... neiscrpna su inspiracija stand-up komičara koji nastupaju u sklopu Studija smijeha u Vlaškoj 92. Mladi ljudi, većinom studenti, svakog tjedna staju na pozornicu pred ispunjenim nekadašnjim kinom i “valjaju” fore.

Počelo s One man showom

– Sve je počelo One man showom Ivana Šarića na koji sam otišla i fenomenalno se provela. Prijavila sam se na Open mic noć i pobijedila – tako počinje stand-up komičarska karijera 27-godišnje Andree Andrassy, studentice ekonomije, voditeljice na radiju, ali i komentatorice na portalu.

Baš Open mic noć zajednički je početak svim takozvanim “residentima”, stalnim stand-up komičarima Studija smijeha. Nakon te pobjede, išli su na gostovanja sve dok se nisu stacionirali u Studiju smijeha.

Publika je većinom ista pa se i materijal s kojim izlaze pred ljude često mijenja.

– Svaki mjesec pišemo novih 15 minuta materijala, a, primjerice, vani to nije uobičajeno. I po tome se razlikujemo od ostalih – kaže Vlatko Štampar (25), student arhitekture. Njegov materijal sastoji se većinom od svakodnevnih tema od javnog prijevoza, seksa, veza...

Nastupi svih stand-up komičara otprilike traju 15 minuta, ali pravi je izazov One man show koji traje čak sat i pol.

Nasmijava već šest godina

A najmlađi među ekipom je Tin Sedlar (24), student pedagogije. Kako se nosi s tremom prije nastupa?

– Pred svaki nastup je trema. Jedan jedini put kad je nisam imao, to nije bilo dobro – kroza smijeh će Tin.

S tremom pak dobro na kraj izlazi Aleks Curać Šarić, koji kao stand-up komičar nastupa već šest godina. I od toga živi. Možete ga i prepoznati u reklami jedne banke. Pripreme za nastupe, kaže, nema, jedino mu treba tišine barem deset minuta prije nego što će stupiti na pozornicu.

– Prošli tjedan predstavljali smo publici novi materijal. Uspoređujem muškarce i kompjutore. Kad žena traži novog muškarca, isto je kao kad muškarac traži komponente za novi kompjutor – opisuje dio svog programa. Dakako, ovako prepričana nema isti učinak kao kad se gleda stand-up komičara i pritom prate njegove ekspresije lica.

Uz navedene resdident komičari Studija smijeha su i Ivan Šarić, Marina Orsag, Goran Furjan i Goran Vugrinec. A može ih se pogledati svake srijede i četvrtka. Ulaz je 25 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije