Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaplijenjena droga

Policijska belgijska ovčarka Lana nanjušila 11,2 kg marihuane

kujica lana, policijski pas
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/4
31.10.2015.
u 12:07

Policija je drogu pronašla u vozilo 42-godišnjaka koji je upravljao autom vinkovačkih registracijskih oznaka

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Naime, tijekom obavljanja redovnih zadaća 29. listopada 2015. godine na autocesti Zagreb - Lipovac u smjeru Zagreba, na odmorištu Ježevo sjever, zaustavljeno je vozilo vinkovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak, priopćila je PU zagrebačka.

Vozilo je pretražio policijski službeni pas za otkrivanje droga Lana, koja je pozitivno reagirala na prisutnost droge na području stražnjeg sjedala vozila.

Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga 30. listopada 2015. godine temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu obavljena je pretraga osobnog automobila te je sakriveno ispod stražnjeg sjedala i ispod tapecirunga bočnih strana prtljažnog prostora pronađeno deset komada PE paketa ispunjenih marihuanom ukupne težine 11,2 kilograma.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici 42-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu.
 
Vrijednost pronađene droge u prodaji na veliko iznosi oko 220.000 kuna dok bi u uličnoj prodaji na malo cijena dosegla i znatno veći iznos.
        
– Ovim putem želimo i podsjetiti kako je službeni pas Lana tijekom mjeseca kolovoza 2014. godine također bila glavni policijski alat u sprječavanju krijumčarskog lanca droge preko teritorija Republike Hrvatske kada je na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bregana – Obrežje na izlazu iz Republike Hrvatske, u osobnom vozilu marke Renault Fluence makedonskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji državljanin R. Makedonije, pronašla 6.3 kilograma heroina vrijednosti oko 1.400.000 kuna – prisjetili su se u policiji. 

>> U autu Zagrepčanina (36) policija pronašla 30 grama kokaina

Komentara 13

LJ
ljudimoji
12:47 31.10.2015.

Znaci Lani pripada 10% od plijena??

KO
kostanj
13:47 31.10.2015.

"je službeni pas Lana... također bila glavni policijski alat" Alat??? Lana je suradnik!

Avatar popajce
popajce
12:51 31.10.2015.

izgleda se i ona 'navukla' na travicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije