Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brza reakcija

Policija uklonila raspelo sa spomenika Branka Silađina

raspelo, spomenik, branko silađin, policija (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
22.12.2011.
u 11:07

Raspelo je na spomenik u zagrebačkoj Ulici Hrvatske bratske zajednice postavljeno dan prije.

Policija i komunalni redari u četvrtak ujutro uklonili su raspelo sa spomenika u zagrebačkom Trnju, donosi T-Portal.

Podsjetimo, raspelo je na spomenik arhitekta Branka Silađina u Ulici Hrvatske bratske zajednice postavljeno dan prije.

Spomenik postavljen 1995. godine inače nije naišao na odobravanje određenih skupina, koje su ga smatrale "masonskim". U ožujku je tako ispred spomenika prosvjedovala mladež HČSP-a, no u stranci su negirali povezanost s ovim incidentom.

Komentara 6

AU
autoritet
13:37 22.12.2011.

Tak treba A kad će policija uklanjati grafite \"Crvena akcija\" kojima je uništeno pola gradskih pročelja? To ne smeta?

HE
heraklit88
15:35 22.12.2011.

Ta masonska piramida s metalnim vrhom je sramotni simbol vladavine korumpirane i antihrvatske klike u formi Branka Mikše, bivšeg sramotnog HDZ-og gradonačelnika koji je sudjelovao u bezbroj mutnih privatizacija i koji je naručio taj spomenik od beznačajnog arhitekta Branka Silađinaa i postavio ga je namjerno baš 16.11.1995 g. Kad se zbroje brojke datuma dobiva se broj 33 koji kod masona ima magijsko značenje; tridesettreći stupanj najviši stupanj kod masona kad se postaje Veliki meštar (Grand Master). Današnja konstitucija sabora ima isto svoju simboliku Masoni su zapravo interesna skupina koja je danas izgubila svaki smisao osim da čistog interesa zbog financijsko, političko medijske moći i službi umrežavanja pohlepnih glupana. Fichte je bio mason i napisao je jedan spis baš o masonima koji su u prosvjetiteljsko vrijeme imali svoj smisao da se treći trgovačko špekulantski stalež dočepa vlasti usmjeravajući napad na crkvu, a kasnije i na proletarijat s kim su osvojili vlast ali su ih se odmah odrekli. U SAD postoji preko 5 milijuna masona koja veže samo puki čisti materijalizam.

JI
jimbeam
00:08 23.12.2011.

Ma nosite se i vi i masoni i crkva,toliko sujevjerja i paranoje nije bilo ni u srednjem vijeku,valjda su i stari Egipćani i maje bili masoni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije