Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga

Policija u Holdingu zbog lažnih parkirališnih karata

parking
Marko Prpić/Pixsell
26.06.2012.
u 07:27

– Nisam ja – direktor Mišeta upire prst u bivšu upravu, a bivši poručuje da je upravo on kriminal prijavio policiji

Zagrebačka policija posjetila je prošli tjedan Zagrebparking u povodu sada već dvije godine stare istrage o neovlaštenom izdavanju povlaštenih godišnjih karata za parkiranje koje je tom gradskom poduzeću nanijelo višemilijunsku štetu.

Prema procjenama voditelja podružnice Roberta Mišete, za vrijeme njegova prethodnika Mate Kraljevića više tisuća povlaštenih karata, koje inače smiju imati samo stanari pojedine parkirališne zone u gradu, mimo propisa koristile su brojne tvrtke, institucije, ali i poznate osobe. 

– U više navrata od kada sam postao direktor podružnice tražio sam od policije očitovanje o tijeku istrage, no do danas nisam dobio konkretne rezultate. Vjerujem da je nedavni posjet policije mom uredu nastavak aktivnosti koje se poduzimaju zbog afere izdavanja povlaštenih karata – rekao je Mišeta. 

Crno tržište 

Ističe kako je od njegova dolaska u tu podružnicu ukinuto 10 tisuća povlaštenih karata.
– Kada se gleda tko je sve tražio te karte, lakše mi je nabrojiti tko ih u Zagrebu nije imao nego tko ih je imao – ističe Mišeta.

A istragu, koja još nije dala konkretne rezultate, potaknula su prozivanja kako u gradu cvjeta crno tržište povlaštenim kartama.

– Ne bježim od činjenice da smo izdavali povlaštene karte, ali ja to nisam odobravao na svoju ruku. Na tisuće karata tražilo se za različite institucije te pojedince, za koje je novac išao u središnju blagajnu, a o cijelom postupku izdavanja odlučivao je i Grad Zagreb – prisjeća se bivši direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević koji priznaje da je dio bio odobren mimo popisa, ali da ga se ne može teretiti jer za svaku kartu postoji trag i suglasnost gradskih službi.

– Od 16. kolovoza 2010. izdavanje povlaštenih karata mimo popisa zaustavljeno je na inicijativu Milana Bandića i mene. 

Provode izvide

Nakon toga pozvao sam policiju da ispita što se, koliko i kako dijelilo te je li bilo crnog tržišta parkirališnim kartama –  prisjeća se Kraljević. Policija je potvrdila da provodi izvide.

Komentara 11

KR
kreont
08:57 26.06.2012.

Kradu naše novce.

DU
Dudek
09:18 26.06.2012.

Holding je veliki nas problem. SDP je svoje ljude uvukao ioni rade za tu bagru. Ima jako postenih ljudi u Holdingu oni su zadnji jer diktatura dolazi od politicara a ne od strucnjaka.

OB
-obrisani-
08:30 26.06.2012.

Lopovska posla, sad ce opet na scenu Silvije Degen !!! zag.Holding je samo za 2011 godine, dao za odvjetnike 19 036 000 Kn pise nas ugledni tjednik.Tko puni kasu Holdinga, a tko ga kradom krade sami procijenite !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije