Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođeno iseljenje

Policija pokušala deložirati stanare iz stare Zagrepčanke

klaonica
Davor Puklavec/PIXSELL
02.10.2012.
u 10:43

Jutros nas se policija pokušala deložirati, ali ipak smo uspjeli sve odgoditi te ćemo vidjeti što će dalje biti s nama, objasnila je jedna od stanarki napuštene Zagrepčanke

Policija je jutros pokušala iseliti najmanje šest osoba koje čine grupu umjetnika i društvenih aktivista okupljenih pod projektom „reciKLAONICA“ te već 19 mjeseci žive i djeluju u prostorima napuštene industrije „Zagrepčanka“, u vlasništvu Zagrebačkog holdinga, u Heinzelovoj ulici.

Ova neformalna umjetnička grupa nije uspjela uvjeriti gradske vlasti u svoje projekte, a u nakani zadržati prostor u kojemu su gotovo dvije godine živjeli i radili.

– Jutros je bila policija u pokušaju da nas deložiraju, ali smo ipak uspjeli sve odgoditi te ćemo vidjeti što će dalje biti s nama – objasnila je jedna od stanarki napuštene klaonice pozivajući javnost da im pruži potporu pred prijetećom deložacijom.

Nalog za deložaciju najvjerojatnije je došao iz Holdinga, a policija je već jutros bila na terenu.

– Unatoč vremenu i trudu uloženom u održavanje jednog od tristotinjak napuštenih i zanemarenih prostora u gradu Zagrebu; u kojem djelujemo i živimo – objasnili su te istaknuli da su u gotovo dvije godine od njihova "useljenja" u Zagrepčanku obnovili i održavali objekt koji je zaštićen kao spomenik kulture.

Ova neformalna grupa pod projektom „reciKLAONICA“ do sada je organizirala cijeli niz besplatnih radionica, dijeljenje hrane, besplatne buvljake te glazbene koncerte.

– U zgradi smo također otvorili besplatan dućan „Uzmi i/ili ostavi“, besplatnu knjižnicu te glazbeni studio i prostor za probe. Sve navedeno dostupno je svakome tko pokazuje interes za stjecanje ili dijeljenje vještina, suradnju i uzajamnu pomoć, te izvaninstitucionalno organiziranje, pohvalili su svoje napore umjetnici koji se nadaju kako će ipak biti sluha za njihov projekt, ali i nastojanja zadržati se u prostorima Zagrepčanke.

S bijesnom mačkom u kontaktu bilo šest skvotera iz klaonice

Komentara 7

TO
Toni50
11:49 02.10.2012.

Bolesni naslov policija pokušava da radi svoj poso ? Policija mora biti učinkovita i raditi izvršiti svoj zakonom određeni zadatak ! Policija """pokušala deložirati""""" stanare iz stare Zagrepčanke... policijau lovu na kriminalce koje je zatekla i sada razmišlja dali dada odradi zadano ili da se pridruži njihovoj ideologiji o ne uhičenju jel su pošteni ? O čemu je tu riječ ? Zbunjena neodlučna policija i pametni aktivisti ( mali legalni teroristi ) Ili oni koji ne poštuju zakon RH... ????

TO
Toni50
12:23 02.10.2012.

– Naš inspektor je odgodio deložaciju, jer je tamo zatekao pse za koje postoji velika vjerojatnost da su bili u doticaju s bijesnom mačkom. Poslani su nalazi u laboratorij, i čekamo rezultate i potvrdu jesu li psi imuni na bjesnoću ili ne - kazala je Emilija Vojić, voditeljica Odjela veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede. Bjesna mačka i druga neka sračka se odkriva tek kod same deložacije ? Lopovska posla sve skupa ....

CH
chemica
11:11 02.10.2012.

Ako sam dobro shvatio, to su obični skvoteri?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije