Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBOŽAVA AUTO UTKRE

Dan prije svirepog dvostrukog ubojstva Minković je tražio posudbu više od 10.000 kuna

Damir Minković
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/9
28.11.2018.
u 19:44

Sumnja se da je Minković između 21.30. sati 23. studenoga i 7 sati 24. studenoga nasilno ušao u obiteljsku kuću u III. Strugama dok su Marica i Siniša Minković bili u spavaćim sobama te ih usmrtio nožem

Nakon nekoliko dana paničnog zaključavanja ulaznih vrata i ustrašenog hodanja po ulicama čim padne mrak, stanovnici zagrebačkih Struga napokon mogu odahnuti – zagrebačka policija i službeno je potvrdila da je uhvatila osumnjičenog dvostrukog ubojicu koji je mučki na spavanju zaklao svoju tetu Maricu Minković (77) i njezina posinka Sinišu Minkovića (50).

Riječ je o, kako se od početka nagađalo, Damiru Minkoviću (35) koji je kazneno prijavljen zbog teškog ubojstva počinjenog na okrutan i podmukao način prema osobama posebno ranjivim zbog dobi i težih tjelesnih ili duševnih smetnji. Maricu se posebno ranjivom osobom smatralo zbog njezine dobi, dok je njezin posinak Siniša bio osoba s posebnim potrebama, a način na koji su ubijeni za policiju je, nema sumnje, i okrutan i podmukao.

Obio ulazna vrata

Damir Minković u noći na subotu negdje između 21.30 i 7 sati obio je ulazna vrata u stanu kuće u kojoj su stanovali Marica i Siniša, u kojoj je Damir i sam živio, ali u stanu koji je imao odvojen ulaz. Nakon što je nasilno ušao u kuću držeći u ruci poveći nož, došao je do tete dok je mirno spavala u krevetu i prerezao joj žile na vratu te je pustio da iskrvari. Isto je učinio i sa Sinišom koji je spavao u drugoj sobi.

Pogledajte video: Dvostruko ubojstvo na zagrebačkim Strugama

Nakon što je sve odradio u potpunoj tišini, vratio se po neke stvari u svoj stan, spremio ih u torbu te se zatim zaputio na zagrebački autobusni kolodvor, a nož je ponio sa sobom kako bi ga odbacio u kontejner sa smećem, nekoliko ulica dalje od mjesta ubojstava.

Sjeo je na autobus i otputovao u Beograd, a kartu je kupio nekoliko dana ranije, sve kako bi imao dobar alibi jer je sve, i novinare i policiju, pokušao uvjeriti da je u vrijeme ubojstva bio u susjednoj državi. Bio je toliko siguran da ga policija neće uspjeti povezati s ubojstvom da je novinarki Jutarnjeg lista koja ga je kontaktirala u ponedjeljak rekao da će se prvim autobusom vratiti u Zagreb jer nema što skrivati s obzirom na to da nema nikakve veze s ubojstvom.

To je i učinio, ali nije računao na to da je policija uspjela pronaći nož kojim je ubojstvo počinjeno, a na nožu se, osim tragova DNK žrtava, nalazio i Damirov DNK. Upravo zato istražitelji su uvjereni da je ubojica upravo on, zbog čega su ga i priveli čim je prešao granicu na Bajakovu.

Nejasan motiv

Je li motiv ubojstva novac, još nije poznato, ali s obzirom na to da je prije osam godina Damir Minković orobio zlatarnicu odnijevši tri milijuna kuna, zbog čega je odslužio šestogodišnju zatvorsku kaznu, vjerojatnije je da su u igri bili i neki drugi motivi. Njegova teta imala je ušteđevinu, ali ne pretjerano veliku, pa je, da mu je trebao samo novac, veća šansa da bi se odlučio na razbojništvo ili provalu.

U prilog tome ide činjenica da stan u kojem se dogodilo ubojstvo gotovo uopće nije bio ispreturan kao što to obično biva kad netko traži novac i druge vrijedne predmete, dok su s druge strane istražitelji utvrdili da je dan prije ubojstva Damir Minković od prijatelja tražio da mu posudi desetak tisuća kuna što je ovaj odbio učiniti.

Minković, prema kazivanju njegovih poznanika, nije imao nekih većih poroka ili barem oni nisu znali za njih, a jedino na što je posebno volio trošiti novac bili su automobili kojima je, kako kažu, bio opsjednut.

Redovito je posjećivao različite automobilske utrke poput poznate zagrebačke utrke ubrzanja Brzi i žestoki, ali obilazio je i slične manifestacije diljem Hrvatske uključujući Osijek, Split, Rijeku, Pulu...

Natjecao se svojim posebno “nabrijanim” automobilom u koji je uložio dosta novca, ali sada, gotovo je sigurno, svog limenog ljubimca neće vidjeti godinama ako mu se dokaže krivnja jer je osumnjičen za teško ubojstvo za što je prema zakonu predviđena kazna od minimalno deset, a maksimalno četrdeset godina zatvora.

Ključne riječi

Komentara 55

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:47 28.11.2018.

Hm, na stranu pravopis i slična prepucavanja. No međutim, treba se zapitati kako je ova osoba, jer ne mogu reći čovjek, došla uopće u situaciju, naravno ako je kriv, da napravi ovakve stvari. Stara nemoćna žena i jadan ograničen čovjek, koji imaju neke novce koji im trebaju za život i bahati razbojnik koji bi to trošio na kuravele i provode, pa smatra da njima ne trebaju novci, a njemu trebaju. Osim toga, predumišljaj strašan. Kolješ noću po kućama, ujutro se briješ, fino vozaš busom, odlaziš u provod u Benkiš, a kad pročitaš u novinama da se o tebi radi, je.bat ćeš im majku, pa se vratiš natrag da malo rasčistiš stvari, a šugava murija te zaustavi već na granici i ne da ti da Ti pričaš stvari kakve jesu. Nakon pljačke neke zlatarnice ili slično, nakon života o kojem sada trkeljaju neki susjedi, zar ovaj sustav stvarno nema mogućnosti locirati i malo obratiti pažnju na ljude koji su stvarno, blago rečeno, čudnog nesocijalnog ponašanja. Razumijem da su luđaci ludi, ali zar uvijek nedužni moraju platiti glavom uz stotine socijalnih radnika, mentora, kojekakvih savjetnika za dizguzijalije, doktora mentalista, direktora svemira, susjeda pametnih itd. I što sad? Dvoje manje, tip na državnom trošku do kraja života i kad izađe, ako izađe, ponovo će napraviti isto. Naravno, stotine tisuća kuna proračunskih novaca sprašit će se na suđenje, dokaze, analize, ekspertize, triperalije, dizguzijalije.

SO
SoloHan
13:44 28.11.2018.

Nikad ništa dobroga iz Beograda nije došlo, niti je išta što valja tamo otišlo

Avatar Apsalar
Apsalar
13:48 28.11.2018.

Eto. Riješeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije