Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov na crno

Policija i redari zajedno protiv ilegalne trgovine

dolac
Foto: PIXSELL
1/4
25.08.2010.
u 16:50

Iz Zagrebačkih tržnica kažu da je recesija mnoge natjerala na ilegalnu prodaju, protiv koje se oni bore

U objektivu naših fotoreportera nedavno se našao “bliski susret” policajaca, komunalnih redara i ilegalnih prodavača na Dolcu, od kojih se veći dio razbježao nakon dojave kako su na mjesto događaja došli “plavci”.

Prekršaji na Trešnjevci

Najčešći prekršaji koji se evidentiraju na tržnicama i oko njih jesu prodaje izvan tržnog prostora, zbog kojih je komunalno redarstvo u prvih sedam mjeseci ove godine podnijelo 218 obaveznih prekršajnih naloga. Dodatno uz tih oko 200 prekršaja policija je zabilježila i 141 prekršaj odavanja prosjačenju. Od toga, najviše prekršaja počinjeno je na ulicama, trgovima i tržnicama, njih čak 308. Najveći broj prekršaja, kažu u PU zagrebačkoj, napravljen je na Trešnjevci i u području središta grada.

Iz policije potvrđuju i da je u posljednje vrijeme pojačana njihova suradnja s Komunalnim redarstvom i Državnim inspektoratom.

Ilegalni prodavači muke posebice zadaju Zagrebačkim tržnicama.

Ne ulaziti u sukobe

– To je specifičan problem, mi ih upozorimo, no za minutu ponovno se stvore. Mi njima ne možemo plijeniti robu, djelujemo samo na osnovi “lijepo vas molimo da to više ne radite”, no ako i to ne pomaže, onda moramo pozvati policiju. Našim djelatnicima naloženo je da ne ulaze u sukobe, već da sve prekršaje odmah prijave komunalnim redarima i policiji – rekao je Miro Bakrač, voditelj ureda za odnose s javnosti i marketinga Zagrebačkih tržnica, dodajući da je mnoge na ilegalnu prodaju natjerala recesija.

Komentara 6

AG
Agramer198
21:56 25.08.2010.

Kužim da ljudi nemaju novca,ali mi je užasno kada izađem iz npr. zgrade Glavnog kolodvora,a tam na potezu između tramvajske postaje i Importanne centra 45 Cigana s robom na plastičnoj ceradi na podu i natpisom \"Gače, maice 10kn\"..

LE
leon13
06:48 26.08.2010.

Ma svejedno, da im daš štandove da posluju legalno ,opet bi bilo isto..meni je gore kad saljeću ljude na autobusnom kolodvoru prodavajući neke katoličke kalendare,a da ne pričam o prošnji ispred crkava..imaju oni love i to više no što nam se čini. Nemam ništa protiv roma, ali red se mora znati..i sam se bavim trgovinom i znam da je lokacija najvažnija

VI
Vito
06:53 26.08.2010.

Agramer198 - 45 Cigana \"Gače, maice 10kn\".. A kako gledaš na domaće Kineze? Oni grade svoje Imoprt(ane) veleprodajne centre sumnjivije robe i opsanije po zdravlje kvalitete. Po svijetu se njihova roba zbog otrova koje sadrže povlači s tržišta, a kod kod nas im grade skladišta na veliko. Mladi Kinez vlasnik ogromnog lanca trgovina u Hrvatskoj. Kako je došao do novca? Ili je to samo kinesko pranje novca i ulazak u Europu preko identične komunističke države? Nemam ništa protiv kineskih turista. Ali se moram dobro zamisliti kako jedan Kinez koji u Hrvatskoj živi duže od 15 godina može doći do novca na pošten način, kad domaći građani muku muće s plaćanjem \"režija\"? Da vidimo - koliko \"Cigana\" živi u luksuznim apartmanima po Hrvatskoj? Koliko \"Cigana\" u Hrvatkoj ima poslovne prostore i izgrađena skladišta veleprodaje robe? Nitko se nije zapitao na što troše silne novce domaći \"Cigani\" koji zapošljavaju toliko djece po križanjima? Koliko od tih \"Cigana\" se drogira i prostituira svoju djecu? A Kinezi? Prodaju djevojčice za \"maserke\" po cijelom svijetu. Zapošljavaju djecu za izradu \"nikepatike\", dolar po danu. Sad su veleprodaju tako izrađene robe izgradili u glavnom gradu nekad koliko toliko suverene države. Takvi građani kupe jedan domaći suvenir, odnesu ga u Kinu i tamo te proizvode rade u milijunima primjeraka pa ih prodaju u Hrvatskoj kao \"originalni hrvatski proizvod \"made in China\". A što naši \"inspektori rade\"? Pogotovo oni po tržnicama? Treba njima pogledati u njihovu \"imovinsku karticu\" i usporediti ju s njihovim primanjima, a zatim i s njihovim osobnim dohotcima. Njihova primanja su daleko nadvisila mogućnosti koje im pružaju njihovi osobni dohotci. No, došla su vremena pa im gazde naredile da \"treniraju strogoću\". A na kome? Na sirotinji. Neće valjda napadati \"ugledne građane\"? \"Ugledni građani\" su u ovoj državi nedodirljivi. Naravno, sve dok jahaćica jaca i njezina svita drukčije ne odrede mladenu bajiću i njegovoj ergeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije