Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gornja Kustošija

Policija dobila kartu s lokacijama masovnih grobnica

grobnica
Arhivska fotografija
29.06.2010.
u 16:47

Ivica Relković koji je pronašao masovnu grobnicu kaže da je policiji predao kartu na kojoj je još šest masovnih grobnica. Sve u krugu od 300 metera.

Posmrtne ostatke iz, kako svjedoci kažu, masovne grobnice u koju su u lipnju 1945. partizani zakopali ubijene njemačke i ustaške vojnike policija je odnijela na Zavod za sudsku medicinu.

– Policija mi je rekla da je odnijela posmrtne ostatke (dvije lubanje i kosti) s površinskog sloja. Sada čekaju sudski nalog za daljnju ekshumaciju – rekao je Ivica Relković, predsjednik Hrvatskoga odgovornog društva, koji je u ponedjeljak i pronašao masovnu grobnicu na rubu šume u Gornjoj Kustošiji, samo pedesetak metara dalje od glavne prometnice.

Relković kaže da je policiji predao i kartu s točno ucrtanim lokacijama na kojima se nalaze ostale masovne grobnice. Svih šest lokacija nalazi se u krugu od 300 metara od otkrivene grobnice.

Komentara 14

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
11:34 07.07.2010.

ZAGREB=GROB.( ZA GROB). Jesam li ja jedini Hrvat sto ovo tako cisto vidi a svi ostali tamo idu da zive,al tu nema zivota. Jesmo neki narod skoro svi gradovi nemaju Hrvatska imena (osim Gospica) kakav smo mi to narod?

OB
-obrisani-
21:23 29.06.2010.

a, što je NDh radila u kerestincu i ko je tamo likvidiran ?

DO
doktorica
20:24 01.07.2010.

Policija dobila kartu s lokacijama masovnih grobnica....znalo se jako dobro gdje su masovne grobnice ne samo u Kustošiji,Graberje nego i pod Sljemenom.Stariji su o tome pričali,nije to ništa novo ,samo se prikrivalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije