Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lekcija iz povijesti

'Pokušaj privatizacije dobrih tvrtki Groblja, Tržnice i Čistoća zagrebačka je fleka'

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.02.2014.
u 12:36

Predsjednik zagrebačkoga SDP-a Davor Bernardić upozorava da je odluka o komunalnom redu, o kojoj se vijeća na sjednici Gradske skupštine u četvrtak, pokušaj privatizacije komunalnih tvrtki na mala vrata. Poručuje da se treba boriti za očuvanje radnih mjesta i jedinstvenu javnu gradsku tvrtku za komunalne poslove

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić danas je istaknuo kako ne valja privatizirati gradske tvrtke, podružnice Holdinga Groblja, Tržnice i Čistoću, jer su one dobre tvrtke koje moraju obavljati gradske djelatnosti.

Predstavljajući neke od 28 amandmana zastupnika SDP-a uoči sjednice Gradske skupštine, a na temu odluke o komunalnom redu, ocijenio je da se "mora učiniti sve kako bi se radna mjesta u ovim komunalnim poduzećima sačuvala".

– Pokušaj privatizacije Groblja, Tržnica i Čistoće na mala vrata zagrebačka je ''fleka'', kao što je 1868. postojala i Riječka krpica – podučio je Bernardić o povijesti, apelirajući na to da je "javna gradska tvrtka jedina koja može osigurati trajno i kvalitetno obavljanje komunalnih djelatnosti".

– Nadam se da će gradonačelnik prihvatiti naše amandmane. Mi smo na strani radnika, oni ne smiju ostati bez posla. Mi smo čuvali i radnike i novac građana, najlakše je rasprodati, ali treba misliti i o budućnosti – ističe se u priopćenju Gradskog odbora SDP-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije