Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pokrili smo koliko je deka bila dugačka - kaže gradonačelnik

Klub vijećnika HSLS-a podnio je 17 amandmana na prijedlog proračuna za 2010. godinu, no gradonačelnik Krešo Beljak nijedan amandman nije prihvatio.
23. prosinca 2009. u 16:50 0 komentara 3 prikaza
samobor
Foto: Arhiva VL

Prihvaćen je proračun Grada Samobora za 2010. godinu u iznosu 186,3 milijuna kuna.

 –Zadovoljni smo jer smo zadržali sve civilizacijske dosege u financiranju prava koja nisu zakonska obveza – kaže gradonačelnik Krešo Beljak i metaforički dodaje da je proračunom pokriveno onoliko koliko je deka bila dugačka. Samoborski gradonačelnik prilično je uvjeren da 2010. godina neće biti krizna, već označena stagnacijom i blagim rastom. A taj optimizam zamjera mu klub vijećnika HSLS-a koji je gradonačelniku uputio 17 amandmana na prijedlog proračuna.

 Smanjenje novca za plaće zaposlenika za 400 tisuća kuna kao i naknade članovima radnih tijela gradonačelnika s 250 tisuća na 0 kuna – samo su neki od amandmana koje je prije usvajanja proračuna tražio HSLS, i izrazio oštro protivljenje novim zapošljavanjima u gradskoj upravi u vrijeme krize. Gradonačelnik Beljak nije prihvatio nijedan njihov amandman.

 – Prijedlozi HSLS-a došli su dan prije sjednice Gradskog vijeća i nije bilo vremena da ih se obradi – objašnjava Beljak.

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.