Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon pola godine

Pokretne stepenice kod Importanne centra konačno su oživjele

Zagreb: Jedan trak pokretnih stepenica u Importanne centru vraćen u promet
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
02.11.2018.
u 16:00

Rat oko pokretnih stepenica u Importanne Centru, inače, traje od lipnja, kada ih je Centar zbog kvara odlučio zaustaviti

Nakon gotovo pola godine mirovanja, pokretne stepenice kod Importanne centra konačno su oživjele. U ponedjeljak je, noćnom akcijom, Grad Zagreb preoteo kontrolu nad stepenicama i obećao građanima da će se ubrzo ponovno moći njima voziti, a već do četvrtka obećanje je bilo ispunjeno.

Isprva su se samo rijetki i posebno hrabri usuđivali kročiti na “opasne” stepenice, no već danas promet izgleda kao da nikada nisu ni prestale raditi. Otvoren je, doduše, samo jedan trak, i to uzlazni, no i to je mnogima bilo dovoljno za dobro raspoloženje.

– Kad si ovako star kao ja, teško ti je i penjati se i silaziti. Sad se mogu barem popeti po pokretnim stepenicama a uskoro ću se valjda moći i spustiti – komentirao je umirovljenik Josip Šalić.

Zagreb: Jedan trak pokretnih stepenica u Importanne centru vraćen u promet Zagreb: Jedan trak pokretnih stepenica u Importanne centru vraćen u promet
1/11

A samo jedan trak radi, javljaju iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, jer je onaj koji ide prema Centru znatno oštećeniji od traka prema Trgu kralja Tomislava. Naime, kada Importanne Centar 1. listopada pustio stepenice u pogon, nije dopustio serviserima Grada da provjere je su li oba traka dovoljno ispravna za vožnju. Zbog takvog ponašanja, Importanne je prouzročio dodatan kvar na silaznom traku.

– On sada zahtjeva opsežan zahvat za koji je potrebno pribavljanje dijelova za zamjenu. Čim budu dostavljeni i ugrađeni naručeni dijelovi, moći će se koristiti– poruka je iz Grada.

Rat oko pokretnih stepenica u Importanne Centru, inače, traje od lipnja, kada ih je Centar zbog kvara odlučio zaustaviti. Importanne je u srpnju od Grada Zagreba zatražio sredstva za nove stepenice, na što je Grad reagirao tako da je poslao svoje servisere, u pratnji policije i zaštitara, da ih samostalno poprave. Od tada je Importanne Centar nekoliko puta pokušao intervenirati, a posljednji je korak bio danonoćno postavljanje zaštitara da se radovi na stepenicama ne nastave.

Iz Importanne Centra o ponovnom pokretanju stepenica do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

Ključne riječi

Komentara 4

VI
Vito
07:40 04.11.2018.

- Prva faza radova je završena, a ukupna vrijednost radova u prvoj fazi je 267.000,00 kuna... ukupna planirana vrijednost, uključujući prvu i drugu fazu, je 473.000,00 kuna. ::: To je preračunato u eure 63.066,66666 € __ Zanimljivost je da ne mogu pronaći cijenu novih pokretnih stepenica, a niti jamstvo kojim OTIS jamči besplatno održavanje svojih proizvoda. __ Marin Nekić Direktor servisa i servisne prodaje Tel. 01 / 6504 926 Fax. 01 / 6529 044 Marin.Nekic@otis.com --- Hrvoje Puljić Predsjednik uprave Tel 01 / 6504 925 Fax. 01 / 6520 901 hrvoje.puljic@otis.com --- Uprava - Damir Luzar Član uprave, direktor financija - Operativa - Prodaja - Nabava - Financije Prilaz V. Brajkovića 15 10020 Zagreb Tel. 01 / 6504 900 Fax. 01 / 6520 901 otis.dizala@otis.com --- Članovi uprave: Hrvoje Puljić – predsjednik uprave, Damir Luzar – član uprave. Temeljni kapital od 18,502,200.00 kn uplaćen u cijelosti. __ Da bi saznali cijenu "morate" predati svoje podatke kao da se radi o ulasku u Pentagon. __ Sad postavljam pitanja: na koji su način članovi uprave došli do osamnaestmilijunapetstodvijetisućedvjesto kuna 2016.g. (od kad je vidljiva web stranica na hrvatskom jeziku)??? - Zašto nije vidljiv cjenik njihovih proizvoda na njihovim službenim stranicama u Hrvatskoj??? __ Ovako jednostavno mogu zaključiti da se radi o pranju novca i najobičnijem mitu i korupciji - platit ćeš onoliko koliko odredimo, a ne stvarnu cijenu proizvoda. __ 18,502,200.00 kn / 473.000,00 kn = 39 stepeništa u RH

VI
Vito
07:42 04.11.2018.

Očito korupcija na djelu

BS
@bserver
18:21 02.11.2018.

zbilja me ispunjava ponosom činjenica da u ovoj državici ima toliko enorman broj lokalnih šerifa. Koji dijele pravdu, ne samo danju već i noću! To je jedina takva država na planetu. Možda bi Vlada mogla donijeti zakon kojim bi vojska osigurala neometani rad pokretnih stepenica Importane centra!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije