Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Od danas znamo koliko bicikala prođe gradom

Uređaj je postavljen na križanju Vukovarske ulice i Trga Stjepana Radića, a služit će i za usporedbu prije i poslije uređenja određenih pravaca te će pratiti napredak nakon uvođenja biciklističke infrastrukture
30. svibnja 2014. u 10:00 8 komentara 3331 prikaza
bandic mjerač bicikli
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/4

Vožnjom pokraj prvog postavljenog brojača bicikala gradonačelnik Milan Bandić jutros u 7.30 sati simbolično je označio početak novog projekta sustavnog brojenja biciklističkog prometa u gradu.

Sa suradnicima je napravio krug od gradske uprave i bio prvi koji je prošao pokraj brojača bicikala, tzv. totema, postavljenog na križanju Vukovarske ulice i Trga Stjepana Radića, uz biciklističku stazu zapad – istok.

Na gornjem, vodoravnom displeju brojač će prikazivati dnevne prolaske bicikala, a na okomitom godišnje. Prikupljeni podaci bit će korišteni za planiranje, ali i za usporedbu prije i poslije uređenja određenih pravaca te će služiti za praćenje napretka nakon uvođenja biciklističke infrastrukture na pojedinim dijelovima gradskih ulica.

Besplatna škola za sigurnu vožnju gradskim ulicama

Zagreb dobiva 'cycling unit', za rješavanje problema biciklista

bandic mjerač bicikli | Autor : Facebook Foto: Facebook

 • kbr:

  he, he, već vidim klince kak buju se vrtili oko stupa i nabijali prolaske

 • ćaćaća:

  mjerač prometa imamo ali staze nemamo.)

 • Avatar comandante
  comandante:

  staze, normalne staze napravite, rubnjake spustite, spojite nasip od savske do Jaruna a ne brojati bicikle... šta ih brojite, pogledajte kroz prozor, vidjeti cete ih stotine!!!