Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjerač prometa

Od danas znamo koliko bicikala prođe gradom

bandic mjerač bicikli
Foto: Facebook
1/4
30.05.2014.
u 10:00

Uređaj je postavljen na križanju Vukovarske ulice i Trga Stjepana Radića, a služit će i za usporedbu prije i poslije uređenja određenih pravaca te će pratiti napredak nakon uvođenja biciklističke infrastrukture

Vožnjom pokraj prvog postavljenog brojača bicikala gradonačelnik Milan Bandić jutros u 7.30 sati simbolično je označio početak novog projekta sustavnog brojenja biciklističkog prometa u gradu.

Sa suradnicima je napravio krug od gradske uprave i bio prvi koji je prošao pokraj brojača bicikala, tzv. totema, postavljenog na križanju Vukovarske ulice i Trga Stjepana Radića, uz biciklističku stazu zapad – istok.

Na gornjem, vodoravnom displeju brojač će prikazivati dnevne prolaske bicikala, a na okomitom godišnje. Prikupljeni podaci bit će korišteni za planiranje, ali i za usporedbu prije i poslije uređenja određenih pravaca te će služiti za praćenje napretka nakon uvođenja biciklističke infrastrukture na pojedinim dijelovima gradskih ulica.

Besplatna škola za sigurnu vožnju gradskim ulicama

Zagreb dobiva 'cycling unit', za rješavanje problema biciklista

Foto: Facebook/ Naš potok

Komentara 8

KB
kbr
11:09 30.05.2014.

he, he, već vidim klince kak buju se vrtili oko stupa i nabijali prolaske

ĆA
ćaćaća
12:29 30.05.2014.

mjerač prometa imamo ali staze nemamo.)

Avatar comandante
comandante
17:16 30.05.2014.

staze, normalne staze napravite, rubnjake spustite, spojite nasip od savske do Jaruna a ne brojati bicikle... šta ih brojite, pogledajte kroz prozor, vidjeti cete ih stotine!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije