Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirogoj

Pokop na gradskom groblju moguć jedino s gotovinom

mirogoj
PIXSELL
06.08.2010.
u 16:47

Pokopi su skupi, to je jasno! No, naša čitateljica upozorava javnost da se prije pokopa najmilijih moraju dobro pripremiti.

Nisam mogla vjerovati što se na Mirogoju događa. Primaju samo gotovinu, a bankomata nigdje blizu. Što da sam došla izvana i da nisam mogla otići doma po novac? Ovo je strašno – rekla nam je čitateljica kojoj je preminuo suprug nedugo prije nemilih događaja na groblju.

U najtežim životnim trenucima na Mirogoju je najpotrebnije imati gotovinu u novčaniku, jer bez toga ukopa neće biti! Unatoč tome što gradska groblja godišnje zarade oko 15 milijuna kuna, građanima ne vjeruju, te prihvaćaju samo gotovinu ili potvrdu o uplati u banci. Dodaju da se tako radi oduvijek.

Cijenu pokopa za ljude bez dostatnih prihoda preuzima Grad Zagreb. Kako doznajemo, troškovi pokopa kreću se između 2100 do 3000 kuna, a godišnje ih ima između sedam i osam tisuća.

Bez obzira na to, kaže Ljerka Čosić, direktorica Holdingove podružnice, na pokopima Gradska groblja ne zarađuju, već zapravo ostvaruju gubitak koji pokrivaju drugim djelatnostima. No, da nije jedini problem kod pogreba plaćanje ukopa, dokazuju i sljedeći primjeri.

Primjerice, cijena pjevača na sprovodu koji će otpjevati samo tri pjesme kreće se između 1000 i 1500 kuna, vijenci stoje i do tisuću kuna, a tu su i troškovi lijesa, oglasa u novinama i niz drugih obveza koje ožalošćene obitelji često stavljaju pred gotovo nesavladive prepreke.

– Petkom u 15 sati na Mirogoju više nikoga nema. Ne bi li Holding trebao biti na usluzi građanima? – zapitala se naša čitateljica, upozoravajući obitelji da se prije odlaska na groblje dobro pripreme.

Ključne riječi

Komentara 19

UD
Utjerivać dobroga
13:17 17.08.2010.

\"Pokop na gradskom groblju moguć jedino s gotovinom\" pa on je živ

DU
Deleted user
07:06 19.08.2010.

to je istina.te \"pripomoći\" koje plačate ne znače i ukop.. pa i meni,kad je mama nedavno umrla,samo su rekli,ako nemam dosta love,da odgodim sprovod. :( to što plačate razne \"pripomoći\" vam ne znaći da ćete imati i organiziran ukop...

DO
doktorica
09:31 07.08.2010.

Treba štedjeti za -pokop.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije