Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pojavio se i četvrti kandidat S. Tečić, Šprem navija za Bernardića

Za mjesto prvog čovjeka gradskog SDP-a natjecat će se Ž. Antunović, D. Bernardić, I. Jelušić i S. Tečić.
08. travnja 2010. u 16:35 1 komentara 48 prikaza
slavko tecic
Foto: Privatna fotografija

Četiri kandidature stigle su do danas, zadnjeg dana prijava za predsjednika gradskog SDP-a: Željke Antunović, Davora Bernardića, Ive Jelušića i Slavka Tečića, tajnika Vijeća četvrti Novi Zagreb-zapad. Tečić je svoju kandidaturu predao danas nenadano, a kolege iz središnjice ga ni ne poznaju.

– U SDP-u radimo kao u pačjoj školi. SDP se ne smije 60 posto vremena baviti sobom, a 40 posto gradom. Sobom se treba baviti samo pet posto.

Moj program se temelji na efikasnijoj zaradi gradskog novaca – kazao je Tečić, 62-godišnjak rođen u Livnu, koji već 32 godine radi u gradskoj upravi. Boris Šprem, predsjednik Gradske skupštine, unatoč špekulacijama nije se kandidirao. Natjecat će se za člana Predsjedništva stranke. Iako nije želio govoriti o svom favoritu, naglasivši da će se eventualno opredijeliti u drugom krugu, neslužbeno doznajemo da navija za mladog i perspektivnog Davora Bernardića. On i Ž. Antunović svoje su kandidature predstavili javnosti.

Jelušić je pak svoju kandidaturu predao u tišini ne raspravljajući pred javnošću o načinu vođenja SDP-a, vjerojatno se uzdajući u pobjedu na račun podrške šefa stranke Z. Milanovića. Sam se pohvalio da je on kandidat vrha SDP-a. Anonimni S. Tečić kaže da će svoj program predstaviti u vrijeme do izbora (koji su 23. svibnja) te da članovima mora biti važniji program od imena kandidata.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”