Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetničko stvaralaštvo

Pogledi i interpretacije: Izložbe Gorana Vranića i Tetiane Maslyk u zagrebačkoj Dubravi

Foto: Goran Vranić
1/3
18.04.2024.
u 14:28

Vranićeve fotografije postale su simbolična svjedočanstva o prošlosti, nejasnim mislima i mnogim sjećanjima, bilježeći romantične i nostalgične prizore grada, a Tetianino stvaralaštvo ne povezuje samo gledatelje, već i države

Renomirani hrvatski fotograf, Goran Vranić, u Dubravu je unio lice koje odiše umilnom neobičnošću. U Fotogaleriji Dubrava, 22. travnja s početkom u 20 sati, otvara se Vranićeva izložba pod nazivom “Dubrava u odrazima”. Na izložbi će biti predstavljeno 18 nedavno snimljenih fotografija, a otvorit će je likovna kritičarka Branka Hlevnjak.

„Ovaj ciklus fotografija Gorana Vranića, sasvim pouzdano znamo, nije inovativan. Mnogi su fotografi fotografirali odraze u prozorskim staklima na razne načine. Međutim, dok je većina njih nastojala stvoriti deformiranu ali oštru sliku zrcaljenja zgrade u zgradi i podmetnuti je pod primarnu sliku prizora, Goran Vranić radi suprotno“, kazala je kritičarka Hlevnjak i dodala kako je Vranić u tim staklenim površinama, iznenada vidio svakodnevni život: ljude u pokretu, promet, sudbine. 

VEZANI ČLANCI:

Vranićeve fotografije postale su simbolična svjedočanstva o prošlosti, nejasnim mislima i mnogim sjećanjima, bilježeći romantične i nostalgične prizore grada. Izložba je otvorena do 29. svibnja. Više o izložbi pogledajte na linku.

Osim toga, na istoj adresi, u Galeriji Kontrast do 9. svibnja održava se izložba slika ukrajinske umjetnice, Tetiane Maslyk, pod nazivom “Albedo”. Tetianino stvaralaštvo ne povezuje samo gledatelje, već i države kao što su Hrvatska i Ukrajina, koje se međusobno poštuju i podupiru. Ulaz na obje izložbe je slobodan, radnim danom od 10 do 20 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije