Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade najboljima

Pogledajte najbolje fotografije turističkih bisera Zagrebačke županije

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/14
20.07.2021.
u 16:17

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom "Photo Zagreb County"

Popularni vrh Japetić i planinarski dom Žitnica u zimskom ruhu najljepša je fotografija koju je odabralo sedmeročlano povjerenstvo na natječaju Turističke zajednice Zagrebačke županije “Photo Zagreb County”.

Uslikala ju je planinarka Anita Škoc prilikom jednog uspona, a fotografiju, rekla je, nije uopće uljepšavala.

– Bavim se fotografijom, a prijavila sam se na poticaj prijatelja koji prate moj rad – kazala je A. Škoc, čija će fotografija, uz još njih pet, krasiti prostorije Turističke zajednice u Preradovićevoj. Fotografije će koristiti i u promociji, a uz najljepše fotografije po ocjeni povjerenstva, među 250 pristiglih 50-ak autora izabrane su i tri koje su dobile najviše lajkova na društvenim mrežama.

– Odlučili smo se i na tu kategoriju jer smatramo da je promocija digitalnog sadržaja putem online kanala dodatna promocija. Naša vizija je stvoriti identitet destinacije, a kako bi tu viziju ostvarili, proces mora biti živ za sve posjetitelje i turiste koji dolaze u destinaciju. Ovim foto natječajem željeli smo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što ju čini drugačijom od ostalih, autentičnom. Na taj način željeli smo i utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše zelene i održive destinacije – rekla je direktorica Ivana Alilović. Najbolji su, naravno, dobili i nagrade - fotoaparate, printere i set papira za razvijanje fotografija, ukupna vrijednost iznosi 15.000 kuna.

i20.7.2021., Zagreb - U Turistickoj zajednici Zagrebacke zupanije organizirana je dodjela nagrada i priznanja na foto natjecaju Foto Zagreb County. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL/Privatna arhiva

Drugoplasirani i trećeplasirani po izboru žirija su Zoran Stanko s fotografijom pogleda s vrha Pliješ prema žumberačkom naselju Sopote i Frane Medić s fotografijom naselja Slavetić na području Jastrebarskog. Birao ih je žiri koji su činili direktorica Turističke zajednice Velike Gorice Milada Mesarić, direktor Turističke zajednice Zaprešića Toni Ganjto, direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ankica Bešter, stručnjak za odnose s javnošću Božo Skoko, novinarka Večernjeg lista Petra Balija, novinarka Jutarnjeg lista Mihaela Huzanić i novinar Kronika Velike Gorice Mario Žilec.

Najviše lajkova na društvenim mrežama skupile su fotografije Karle Lepesić (djevojka u narodnoj nošnji), Nikoline Kuzmić (svinja pored tranzistora) i Ivane Capan (drvena kapela sv. Ivana Krstitelja - Buševec).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije