Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova manifestacija

Pogledajte koja nacionalna blaga su na Europskom trgu

06.06.2016., Zagreb - Sajam Hrvatsko nacionalno blago na Europskom trgu.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/10
07.06.2016.
u 12:02

Na manifestaciji okupili hrvatske proizvođače

Razglednice stare i više od stotinu godina.

Ručno oslikani tanjuri. Unikatne lutke u prigorskim nošnjama. Ukrasne kutije i magneti s motivima Zagreba. Šareni predmeti privlače pozornost na jednom od stotinjak štandova, koliko ih je postavljeno na Europskom trgu. Zajedničko im je – svi su hrvatski proizvođači. I sve ih je okupila Visia Croatica i Kuća hrvatskih proizvoda u sklopu manifestacije “Hrvatsko nacionalno blago”. Želeći predstaviti izvorno hrvatsko, kulturno i povijesno blago, svaki će tjedan turistima i građanima predstavljati različite županije, a štandovi i proizvođači tamo će se zadržati do 3. srpnja. Uz paviljone, uskoro će na križanju Cesarčeve i Bakačeve montirati “Kuću hrvatskih proizvoda”, gdje će se moći kupiti proizvodi različitih domaćih proizvođača raspoređenih po područjima iz kojih dolaze. Među izlagačima je i Dijana Svaguša, koja u blizini Kvatrića već deset godina ima domaću radinost.

– Radimo i danju i noću. Nije lako, ali uživamo u poslu. Ovakvi sajmovi pomažu nam da plasiramo svoje proizvode na tržište, koje je preplavljeno kineskim proizvodima, čijoj cijeni ne možemo konkurirati – kazala je Dijana Svaguša. Da su ovakvi sajmovi dobri jer se kupcima lakše približi proizvod, smatra i Diana Kunić. Ona predstavlja narodne nošnje koje sama izrađuje.

– Obiteljski je to posao koji traje 25 godina, a u kojem smo sestra, mama, tata i ja. Imali smo dućan, ali se ne isplati. Ovakvi sajmovi dosta se često održavaju, a ljudi mogu proizvode degustirati, opipati, upoznati se s njima – kaže Diana Kunić. Na štandovima se, osim suvenira, može kupiti i nešto za jelo, a jučer se Europskim trgom proširio i miris baranjskog fiš-paprikaša. Cijena – 35 kuna. No može se kupiti i razno bobičasto voće, sinjski uštipci, fritule, bademi u šećeru...

Komentara 2

Avatar maxist
maxist
15:04 07.06.2016.

u dvorištu ban-centra na devastiranih 5 ulica by banditić.....Privatizirano hr way

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije