Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srušili se začas

VIDEO Pogledajte kako izgleda područje Ciglane na Črnomercu nakon rušenja dimnjaka

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/12
21.02.2021.
u 14:05

Oba dimnjaka planski su se istovremeno urušili, a izvođači i okupljeni građani rušenje su popratili pljeskom.

Dva dimnjaka stare ciglane na Črnomercu, koji su nakon potresa 22. ožujka i 29. prosinca pretrpjeli oštećenja nosive konstrukcije, danas su točno u podnu uklonjeni miniranjem budući da su predstavljali opasnost za ljude u blizini.

Rušenje, odnosno faze miniranja bile su popraćene zvučnim signalima. Oba dimnjaka planski su se istovremeno urušili, a izvođači i okupljeni građani rušenje su popratili pljeskom. Nakon urušavanja, prašina se oko ciglane dignula u zrak i komadi dimnjaka urušili su se oko kompleksa. 

No, već nakon pola sata tramvaji i autobusi počeli su voziti. 

Podsjetimo, na lokaciji bivših Ciglana Zagreb, pored okretišta tramvaja na Črnomercu, napušteni je industrijski kompleks sa dva dimnjaka na adresi Ilica- Ciglanska ulica 7. Na terenu su bili radnici Geotehne i Kap4, tvrtki zaduženih za rušenje, a pod rotirkama su stigla i tri vatrogasna kamiona.

Komentara 9

IN
inox14
17:13 21.02.2021.

Nije Črmomerec nek je Kustošija

Avatar neugodan
neugodan
09:43 22.02.2021.

Sve srusiti i privesti nekoj svrsi. Ovako samo stakori imaju koristi!!!

VI
Vito
07:22 23.02.2021.

Ništa drukčije nego prije. Potpuno napušteno i nekorisno ograđen veliki prostor nekad vrijedan i krositan stanovnicima Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije