Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Pogledajte kako će izgledati posebna regulacija prometa oko gradskih groblja

Groblje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
26.10.2019.
u 11:14

Posebna regulacija prometa u zoni posljednjih počivališta vrijedi već od danas, a još će više zabrana biti na sam blagdan Svih svetih

Taksijem ili javnim prijevozom – kao i svake godine uoči blagdana Svih svetih, i ove će promet oko najvećih gradskih groblja biti ograničen, a posebna regulacija na snagu stupa već danas.

Besplatne linije

U zoni Mirogoja tako će promet, od danas do 31. listopada pa opet 2. i 3. studenog, biti zabranjen Mirogojskom cestom od Remetske do rotora te Alejom Hermana Bolléa, dok će na sam blagdan vrijediti još stroži režim, koji će uključivati zabranu ulaska motornih vozila na još veće područje Mirogojske, od Rockefellerove do Aleje Hermana Bolléa, a neće se moći ni Remetskom te Ulicom Kameniti stol.

Oko Markova Polja od danas do 3. studenoga u Aleji mira moći će se samo u jednom smjeru prema istoku, odnosno prema Vugrovečkoj, kao i kod Mirogoja, 1. studenoga prometna će se pravila postrožiti pa se automobilima neće smjeti Vugrovečkom od Varaždinske do samog groblja te Alejom mira.

Što se Miroševca tiče, u “blažem režimu” zabranit će se promet u Aleji tišine, dok se na Sve svete neće moći voziti Kolakovom od Ljubijske do Grižanske, Grižanskom od Ulice Mirka Deanovića do Kolakove, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, Alejom tišine, Mirnom ulicom, Mramornim prilazom, zonom raskrižja Oporovečka – Kolakova – Grižanska te raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i Kolakove.

Oni koji se kreću u zonama Kaptola i Srebrnjaka također će morati pripaziti na posebne regulacije koje se uvode zbog velike količine ljudi koja se očekuje na autobusima ZET-a na tim područjima. A kako su poručili iz Gradske uprave, motrit će se broj putnika te će se u razdoblju oko samog blagdana redovite linije prema grobljima po potrebi pojačavati, dok se za 1. studeni uvode izvanredne linije prema najvećim grobljima, a one će, kao i dosadašnjih godina, biti besplatne.

I do manjih groblja pojačano

Prema Mirogoju na Sve svete, od osam do 21 sat, vozit će autobus broj 199, a ići će na rutama “a” od Kaptola i Mirogoja te “b” od Kaptola do Mirogoja pa na Krematorij. Također, izvanredna autobusna linija 297 s Kvaternikova trga u istom će razdoblju voziti na Srebrnjak, odakle se također može do Mirogoja. Prema Miroševcu iz Dubrave kretat će linija 299, do Markova Polja ići će se linijom 298 iz Dupca, a na ova dva groblja moći će se ZET-om od osam ujutro do 20 sati.

Kao i svake godine, osim vozilima javnog prijevoza, pristup užoj zoni groblja bit će dopušten taksijima, ali i vozilima osoba s invaliditetom te onima koja će imati posebne dozvole. Što se tiče manjih groblja, poput posljednjih počivališta u, primjerice, Lučkom, Kašini ili Brezovici, izvanrednih prometnih regulacija neće biti, ali se Zagrepčane ipak poziva na oprez jer će se i prema tim lokacijama pojačati redovite linije ZET-a.

Iz Grada su također poručili kako će sva gradska groblja 1. i 2. studenoga biti otvorena do ponoći, a Zagrepčane pozivaju da detaljnu prometnu regulaciju prouče na internetskoj stranici zagreb.hr. Za pitanja mogu se obratiti i na broj 072 500 400.

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
11:52 26.10.2019.

Još samo treba kamere postaviti da nam opet na izborima mrtvi ne odluče izbore

NO
No1
11:26 29.10.2019.

I, bas prolazim prije neki dan pored arkada na Mirogoju... kad majstori postavljaju standove za svijece i ostale rekvizite. Ali, problem je u tome KAKO ih postavljaju! Buse rupe u ciglama u zidu da bi standove pricvrstili na arkade! Toliko o postovanju prema preminulima i kulturnom dobru!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije