Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virtualna šetnja

Pogled na Zlatnu bulu ili pečat grada iz naslonjača

muzej grada zagreba
Marko Lukunić/PIXSELL
27.12.2012.
u 11:00

Multimedijalni način prezentacije muzeja rezultat je dugogodišnjeg projekta, a DVD se može nabaviti u muzeju za 70 kn

Za šetnju hodnicima Muzeja grada Zagreba, razgledavanje najvrednijih izložaka i slušanje priče vodiča o povijesti grada više se ne mora doći u zgradu na Gornjem gradu, već je dovoljno ubaciti DVD u uređaj i obilazak muzeja kreće.

DVD “Virtualna šetnja s audiovodičem“ rezultat je dugogodišnjeg rada na projektu kojim se predstavlja ponuda Muzeja na multimedijalni način.

– Na vrlo zanimljiv i informativan način detaljno smo predstavili oko 300 najkarakterističnijih predmeta od oko tri tisuće njih iz stalnog postava muzeja. Ovaj 3D interaktivni pristup, koji postav prikazuje sa svih strana, najbliže će dočarati posjet muzeju te osvježiti doživljaj i pamćenje svim posjetiteljima – kaže Željka Kolveshi, autorica projekta. Tako se izbliza može vidjeti svečani lanac gradonačelnika ili pečat grada Zagreba, proglas o ukidanju feudalizma, ali i Zlatnu bulu, kojom je Zagreb postao slobodan kraljevski grad.

DVD, s opcijom engleskog i hrvatskog jezika, moguće je kupiti u MZG-u po 70 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije