Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plac-patrola

Poduzetnik Anto za ručak ima ramstek s pečenim krumpirima i paprikom

Anto Matić plac
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
08.05.2014.
u 10:26

Poduzetnik Anto Matić čest je posjetitelj Dolca i baš tamo uvijek ide po svježe meso i povrće koje mu treba za ručak

Sastojci:

1 kilogram svježeg goveđeg hrpta 100 kuna; 1/2 kg zelene salate 5 kuna; 1 kg paprike 14 kuna; 2 kg krumpira 8 kuna.

Postupak:

Poduzetnik Ante Matić na tržnicu Dolac odlazi po svježe meso. Voli ga kupovati na tržnici jer odmah može kupiti i svježe povrće za prilog. A s obzirom na to da je tako čest posjetitelj Dolca, ima već i svoje kumice kod kojih uvijek nađe sve namirnice koje mu trebaju za ručak, svježe i domaće.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Za tu vjernost baš je jedna od kumica nagradila Antu Matića besplatnim lukom, što mu je taman dobro došlo za pripremu ramsteka s pečenim krumpirima i paprikom koje je jučer pripremio za ručak. Odreske govedine prvo će dobro marinirati sa senfom i začinima, a zatim će ih staviti peći na tavi.

Peče se po želji jer, kako kaže Matić, netko voli jako pečen odrezak, drugi slabije, a netko krvav. Uz odreske za prilog će ispeći krumpire i napraviti miješanu salatu od kristalke i paprike. Krumpire će narezati na ploške, nauljiti i staviti u protvanj te ih peći u pećnici. Kad su krumpiri pri kraju, dodat će i svježu papriku za bogatiji okus jela.

Komentara 2

IM
ivanzvonimir.matic
18:19 08.05.2014.

A što se to tebe tiče tuđe radno vrijeme?

MR
mrnmarina
14:06 08.05.2014.

Što poduzima ANTO da u radno vrijeme šeće po placu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije