Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
budući đaci

Počinju liječnički pregledi za upise u prvi razred

vrtićanci
Luka Stanzl/PIXSELL
02.03.2016.
u 13:50

U koju školu pripada dijete, roditelji mogu vidjeti na stranici Zagreb.hr

Bezbrižno se još igraju s vršnjacima u vrtiću, i ne razmišljajući o školskim klupama u kojima će sjediti za pola godine. Za upise, međutim, roditelji svoje prvašiće već moraju pripremiti, poručili su iz Grada, koji i ove godine očekuje oko 7000 novih mališana u školama diljem Zagreba.

U prve razrede upisivat će se 9., 10. i 11. lipnja, a dotad prvašići moraju proći obvezni liječnički pregled.

– Dijete je dužno pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja koje će provesti stručno povjerenstvo osnovne škole koju će pohađati prema prijavi svog prebivališta ili boravišta – objasnili su iz gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i sport te roditeljima poručili kako svog prvašića na testiranje mogu odvesti od 31.3.

Dotad na internetskim stranicama Grada mogu proučiti koje točno škole pripadaju njihovu mjestu prebivanja te odmah vidjeti u kojoj ambulanti njihovo dijete može obaviti potreban liječnički pregled. Kao i svake godine, i ove će se u prvi razred moći upisati djeca koja će do 1.4. navršiti šest godina, a upisi će se obavljati u školama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije