Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Počeo je 4. Zagreb Clown Festival

Zagreb Clown Festival
Foto: Ivan Marenić
1/3
12.05.2023.
u 12:40

Festival do nedjelje donosi još pet duhovitih i interaktivnih klaunskih izvedbi internacionalnih i regionalnih umjetnika u Kulturnom centru Travno

Do nedjelje 14. svibnja, u Kulturnom centru Travno (KUC Travno), održava se 4. Zagreb Clown Festival koji je u četvrtak, 11. svibnja, službeno otvoren nastupom talijanske klaunese Angele Delfini. Nastupile su i publiku iskreno nasmijale i klaunese iz Klaunsko-filozofske skupine Propuh performansom „Oprostite, gdje je izlaz“.

Kako kaže umjetnička direktorica Triko Cirkus Teatra, organizatora festivala, Iva Peter-Dragan u petak sve posjetitelje očekuje prava klaunska poslastica EX YU bloka, jer su na programu čak tri predstave.

Foto: Milan Kovačević

„U 19:00 sati na pozornicu KUC-a Travno izlazi srpski umjetnik Stefan Ostojić i izvest će svoj folklorno-klaunski solo show „Lala“ kojim će dočarati ljubav prema tradiciji i kulturi te povijesti rodnog kraja - Sjevernog Banata i grada Kikinde. Nakon Stefana nastupamo mi iz Triko Cirkus Teatra predstavom „Šluškinja“, a u 21:00 sat zabavit će nas i nasmijati slovenska umjetnica Tina Janežič performansom „Krotiteljica stolica“. U subotu na programu u 20:00 sati imamo genijalne Hot Clown Company, klaunsku družinu iz SAD-a koja će izvesti predstavu „Hot Clown Sex“ namijenjenu onima starijima od 18 godina, a cijeli program zatvaramo talijanskom klaunesom Tanjom Simmom, točnije njenim performansom „Anna De Lirium – Svirka uživo!“ , u nedjelju u 20:00 sati“, objasnila je Iva Peter-Dragan te dodala: „To, dakako, nije sve. Do subote u našim prostorima Triko Cirkus Studija, u Vlaškoj 92, održavamo i Majstorsku radionicu fizičke komedije i slapsticka koju vodi velikan klaunske umjetnosti John Towsen. A za sve one koji se s nama žele družiti, razmijeniti dojmove i zabaviti od 21:00 sat u Triko Cirkus Studiju je i Clown caffe.“

Foto: Milan Kovačević

U popratnom programu festivala, u subotu 13. svibnja od 17:00 sati, u Triko Cirkus Studiju u Vlaškoj 92, publika će moći sudjelovati na panelu koji će moderirati Barnaby King na temu regionalne klaunske scene. Barnaby King je svjetski poznati klaun i osnivač platforme “Clown Spirit” koja spaja klaunove diljem svijeta, a nudi i edukaciju praktične i teoretske vrste.

Program 4. Zagreb Clown Festivala subvencioniran je sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Grada Zagreba. Kompletni program možete pronaći na stranici Triko Cirkus Teatra.

Ulaznice su dostupne na: www.ulaznice.hr. Grupne i festivalske ulaznice možete kupiti kontaktirajući Triko Cirkus Teatar na: ivana.triko@gmail.com.

Mjesto događanja: KUC Travno, Božidara Magovca 17, Zagreb.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije