Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatne projekcije

Počeo 7. Zagreb Tourfilm Festival, stiglo 807 filmova iz 91 zemlje

Foto: Marko Prpić/ PIXSELL
1/7
11.10.2018.
u 11:03

Filmovi koji promoviraju svjetske destinacije na repertoaru u Kaptol Boutique Cinema su od 11 do 21 sat

Zagreb Tourfilm Festival, međunarodni festival turističkog filma, otvoren je sinoć u kinu Kaptol Boutique Cinema, i to sedmi put zaredom. 

Tamo će se u naredna dva dana prikazivati najbolji filmovi koji promoviraju destinacije iz cijelog svijeta, a među finalistima je žiri, koji se sastoji od stranih i hrvatskih producenata, umjetnika i turističkih djelatnika, izabrao i promo spot Hrvatske, u kojem se pojavljuju Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić, Marin Čilić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić. 

- Ove godine pristiglo je 807 filmova iz 91 zemlje, sljedeće godine očekujemo više od stotinu - rekla je Spomenka Saraga, direktorica festivala. Ove godine u Zagreb su došli gosti iz Ekvadora, Filipina, Kine, Južne Koreje te mnogih europskih zemalja, ukupno 13 predstavnika zemalja koje se natječu, a vidjet će se, istakla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, presjek novih trendova, svega što je moderno i što je najbolje u svijetu turističkog filma.

- Počeli smo u Muzeju Mimara, rasli smo i više nismo tako mali, prošle godine smo se preselili u kino dvoranu, ove godine imamo novi dizajn i novo vizualno rješenje - kazala je Bienenfeld. Na otvorenje festivala stigao je i ministar turizma Gari Cappelli te gradonačelnik Milan Bandić, koji je zaključio da je Zagreb "moderan, srdačan, šarmantan i siguran" te da su ti atributi zaslužni za sve turističke uspjehe glavnog grada.

Projekcije su od 11 do 21 sat i besplatne su, a program se može pogledati ovdje.

Sutra navečer nagrade će dobiti triedesetak najboljih filmova u nekoliko kategorija, od 250, koliko ih je ušlo u uži izbor.

Komentara 6

2X
2Xgeneral
14:51 11.10.2018.

uskoro bu se matan miki pojavi u trostrukoj ulozi: scenarij, režija i glavna uloga u filmu: kako sam izabrao rodnu grudu umjesto remetinca

DE
demokršćanin
18:06 11.10.2018.

Znade li itko bilo koji događaj gdje se ne pojavljuje grdonačelnik Bandić?

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:13 11.10.2018.

Gradonačelnik ulovio vremena između dvije sudske rasprave.... Uskoro će gledati ovakve evente na TV u Remetincu ili rezervnoj domovini....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije