Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Počelo rušenje Cimosove zgrade u Vrbanima, gradit će se novo zdanje

Bageri, radnici i teška mehanizacija iznenadili su stanare Vrbana . Planira se poslovna zgrada s trgovinama, restoranom...
18. kolovoza 2011. u 16:03 11 komentara 628 prikaza
'18.08.2011., Zagreb - Pocetak djelomicnog rusenja i rekonstrukcije nedovrsene zgrade Cimosa na Ljubljanskoj aveniji. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
Pogledajte galeriju 1/5

Ruši se stara CIMOS-ova zgrada na Zagrebačkoj aveniji. Golema i nezgrapna, više od 20 godina propada naočigled stanara i prolaznika. No to će sada promijeniti njen vlasnik, a ujedno i investitor – tvrtka Vrbani centar d.o.o. iz Zagreba. Parcelu veličine više od sedam tisuća kvadratnih metara pretvorit će u poslovnu zgradu s trgovinama, restoranima, parkiralištem i popratnim sadržajima.

Sjedište slovenske tvrtke

– Zgrada će se velikim dijelom ukloniti zbog dotrajalosti konstrukcije i na toj će se lokaciji sagraditi jedna od najljepših poslovnih zgrada u Zagrebu – odgovaraju nam iz ureda investitora.

Investicijom od 23 milijuna eura planiraju završetak buduće poslovne zgrade kojom će zasigurno popraviti "imidž" zapadnog dijela grada. I dok je 1989. godine slovenska tvrtka Cimos International ondje imala svoje sjedište za širenje automobila marke Citroën, i to na tržište bivše Jugoslavije, poslije rata zgrada je počela propadati. Otada zjapi prazna te propada i dalje, a postala je i okupljalište ovisnika. Buka bagera koji trgaju goleme komade betona i radnici koji se spremaju na rušenje ovih dana iznenadili su stanare Vrbana. I to uglavnom – pozitivno.

"Bilo je i vrijeme"

Jer, konačno će se riješiti zgrade koju nazivaju gradskim ruglom. Zadovoljni su jer će, kako kažu, radovi otjerati beskućnike, narkomane i djecu koja i nisu svjesna koliko opasnosti krije njima zanimljivo igralište. A tome što će ova "nakupina betona" konačno nestati vesele se i dvije prolaznice, koje su dobacile:

– Bilo je i vrijeme!

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • DADO5:

    Napokon da se i tog rugla riješimo. Nadam se da če se sada taj objekt napokon staviti u funkciju i da neče radovi stati na pola, dok investitor ne dobije građevinsku dozvolu za drugi objekt na Selskoj.

  • swimm:

    pohvalno,ali postoji ALI na čiji račun??? onih koji su zapoceli ovo ruglo??? recite nam gradonačelniće tko ovo plaća???