Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trasa duga 100km

Počela utrka Gravelman: Za svaki kilometar koji pobjegnu lovcu, donira se kuna Crvenim nosovima

Zagreb: Gravelman Zagreb 2020. nova biciklistička utrka humanitarnog karaktera duga 100km
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
20.09.2020.
u 17:53

Aciji su se odazvali profesionalci i poznate osobe, poput braće veslača Martina i Valenta Sinkovića.

Počela je 100 kilometara utrka Gravelman 2020, čiji su star i cilj na Bundeku. Ova nova maratonska utrka malo je drukčijeg karaktera od ostalih brdskih utrka jer se održava na gravelu, odnosno šljunku, terenu koji tehnički nije zahtjevan. Aciji su se odazvali profesionalci i poznate osobe, poput braće veslača Martina i Valenta Sinkovića

20.09.2020., Zagreb, Bundek - Gravelman Zagreb 2020. nova biciklisticka utrka humanitarnog karaktera duga 100km. Dio prihoda ide u dobrotvorne svrhe udruzi Crveni Nosovi. Valent Sinkovic, Martin Sinkovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Pravila utrke su su jednostavna - na Gravelman-u svi natjecatelji startaju istovremeno, a s vremenskim odmakom za njima kreće i ekipa lovaca (potjere) čiji je zadatak prestići što više natjecatelja, dok je zadatak natjecatelja doći u cilj ispred vozača potjere ne bi li si osigurali status Gravelman-a. Svi koje potjera sustigne mogu nastaviti vožnju, ali pri ulasku u cilj imaju status Finisher-a, a ne Gravelman-a. Najveći poticaj u što bržem “prevaljivanju” tih 100km doprinosi činjenica da za svaki prestignuti kilometar potjere Segment21 donira 1 kunu udruzi Crveni Nosovi koja ljudima u teškim i kriznim situacijama želi vratiti osjećaj radosti, sreće i optimizma.
 

Zagreb: Gravelman Zagreb 2020. nova biciklistička utrka humanitarnog karaktera duga 100km
1/11

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije