Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Počela Kestenijada na Bundeku: Posjetitelje mame mirisi i okusi jeseni

Povodom Svjetskog dana jabuka, usto, će voćari, kojima je proljetni mraz uništio urod, nuditi jabuke i proizvode od njih po prigodnim cijenama.
17. listopada 2020. u 09:30 1 komentara 748 prikaza
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Jesen je stigla i u metropolu, a da je to tako vidi se po vremenu te lišću koje pada, a da je zaista u punom zamahu, moći će se danas i sutra od 10 do 16 sati doživjeti, osjetiti i okusiti na Športsko rekreacionom centru Bundek, odnosno na devetom izdanju manifestacije "Kestena i Portugizeca".

Jednostavno je Kesteni su jedan od glavnih simbola jeseni: Znate li kako ih ispeći kod kuće?

Prve porcije pečenih kestena će danas u 12 sati posjetireljima podijeliti gradonačelnik Milan Bandić ,a svi će, uz besplatnu porciju kestena, moći kušati, a i povoljno kupiti, mlado vino "Portugizec" koje će nuditi vinogradari i vinari istomene udruge te iz "Zagrebačkog vinogorja". Povodom Svjetskog dana jabuka, usto, će voćari, kojima je proljetni mraz uništio urod, nuditi jabuke i proizvode od njih po prigodnim cijenama.

- Meteorolozi predviđaju lijepo vrijeme, pa ga provedimo zajedno na parku Bundek uživajući u prirodi gdje je prije osam godina zasađeno  400 sadnica kestena koji već polako dolaze u rod, samo ih treba ubrati - zaključuju organizatori.

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • Kairos:

    Tko je organizator? Je li to opet neki politički dernek? Prije nekoliko godina također je gromko najavljivana kestenijada, a bio je to nekakav sajam HDZ-ovih podružnica. I vrhunac pritom, ne samo što su kesteni bili sitni skoro poput lješnjaka, nego ... prikaži još! ih budalaši nisu znali ispeći. Naime, nisu znali da kestene prije pečenja treba razrezati, a nisu ih pekli ni dovoljno dugo, pa su bili napola sirovi...