Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Leteći reporter

Počela gradnja OŠ na Kajzerici, stanari sada traže uređenje parka

Kajzerica škola
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
27.08.2013.
u 12:52

Polaganjem kamena temeljca danas je započela izgradnja osnovne škole u naselju Kajzerica

Danas je u osam sati ujutro na južnom gradilištu naselja Kajzerica položen kamen temeljac osnovne škole čiji bi završetak radova stanovnici Kajzerice trebali vidjeti do početka sljedeće školske godine. Kamen temeljac je, nakon potpisivanja povelje, položio gradonačelnik Milan Bandić.

- Sada preko 250 djece ide u osnovne škole Cvjetno naselje ili Trnsko. To će od iduće školske godine biti prošlost, ljudi će zaboraviti na pješačenja i sve ostalo- napomenuo je Bandić.

Vrijednost investicije je 81 milijun kuna, a građevina će se prostirati na površini do 14 000 četvornih metara, te biti postavljena na četiri etaže.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb Goran Kutlić istaknuo je kako će se taj dio Kajzerice napokon u potpunosti urbanizirati, te se nada da će se početi rješavati i problem zapuštene škole u Trnskome , te škola u Odri i Hrvatskom Leskovcu. 

Traži se i uređenje parka i trga

U samo mjesec dana prikupili smo preko 700 potpisa koje ćemo ovaj tjedan urudžbirani u gradu Zagrebu, tvrde u Građanskoj udruzi "Zakaj? Za Kajzericu!" Od Grada traže da se "na jedinoj preostaloj zelenoj oazi usred naselja, sjeverno od Bencekovićeve ulice uredi središnji trg i park."

Parcele sa zelenom površinom su dijelom u vlasništvu Grada a dijelom je riječ o privatnim parcelama. Cjelokupna livada se sada nalazi u području javne namjene, a članovi Udruge strahuju da bi se i na tom mjestu mogla proglasiti građevinska zona. 

- Želimo da se jednom na tom mjestu uredi hortikultura kojom bi zelena oaza jednoga dana postala lijepi park i trg u kojem bi se svi građani Kajzerice mogli družiti i okupljati, smatraju u Udruzi te pozivaju stanovnike da potpišu peticiju.

>>Počinje gradnja - Vrtić na Kajzerici otvorit će se iduće jeseni

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije