Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVENCIJA MOŽDANOG UDARA

Počela akcija 'Dan crvenih haljina'

Dan crvenih haljina na Cvjetnom trgu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/5
06.02.2020.
u 11:05

Većina moždanih udara može se prevenirati zdravim načinom života te liječenjem prisutnih čimbenika, koje je pak potrebno unaprijed prepoznati.

Kako bi podigli razinu svijesti o karakteristikama i specifičnostima moždanog udara kod žena, kao i mjerama prevencije i liječenja ove bolesti, Ministarstvo zdravstva, Grad Zagreb i Hrvatski liječnički zbor - Hrvatsko neurološko društvo organiziraju javnozdravstvenu akciju "Dan crvenih haljina".

Počela je jučer neurološkim pregledima na Cvjetnom trgu, a završava sutra, 7. veljače, i to revijom u Maloj dvorani KD Lisinski, kada će se pistom u crvenim haljinama i kreacijama hrvatskih dizajnera prošetati žene koje su preživjele moždani udar, dok će akciju na društvenim mrežama obilježavati hashtag #nosicrveno. 

Nešto ranije, u podne, u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar" održat će se i prvi stručni skup na temu "Žene i moždani udar", a u 18.30 sati osvijetlit će se i zagrebačke fontane natpisom #nosicrveno.

Svake godine moždani udar ubije dvostruko više žena nego karcinom dojke te je iznimno važno biti svjestan čimbenika rizika te poduzeti odgovarajuće mjere koje smanjuju šanse za nastanak moždanog udara.

Većina moždanih udara može se prevenirati zdravim načinom života te liječenjem prisutnih čimbenika, koje je pak potrebno unaprijed prepoznati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije