Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poseban program

Počasna satnija Kravat pukovnije priprema povijesno-vojni spektakl za proslavu Dana parka Maksimir

Počasna satnija Kravat pukovnije
Foto: PR FOTO
1/2
16.09.2015.
u 12:58

Počasna satnija Kravat pukovnije u subotu, 19. rujna održat će poseban program u sklopu proslave Dana parka Maksimir u kojem će sudjelovati konjanici, pješadija i bubnjarski orkestar ove jedinstvene povijesne postrojbe!

U središnjici Počasne satnije Kravat pukovnije, na Dolcu 2 pripreme i uvježbavanje programa već traju, a zapovjednik Počasne satnije Željko Matejčić Mata otkriva poneki detalj povijenso-vojnog spektakla koji će se održati u Maksimiru.

„Program kojeg marljivo pripremamo za naše sugrađane i sugrađanke uključit će petoricu naših konjanika, jednaest vojnika pješačke postrojbe i devet članova bubnjarskohg orkestra“, naglašava Matejčić, a saznajemo i da će vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije svoj proširen i atraktivni program Smjene straže u Maksimiru izvoditi od 15 do 19 sati, defileom na glavnoj aleji i po stazama parka Maksimir. Bit će to jedinstvena prilika za sve posjetitelje da izbliza uživaju u spektaklu i prate vojnike Počasne satnije stazama parka Makismir.

Nastup Počasne satnije Kravat pukovnije 19. rujna u Maksimiru zajednički omogućuju i građanima daruju neprofitna ustanova Academia Cravatica, Turistička zajednica Grada Zagreba i Grad Zagreb, u suradnji s Javnom ustanovom „Maksimir“.

Inače, Bogat program proslave Dana parka Maksimir započet će već u jutarnjim satima, točnije u 11 sati, a nakon središnjeg dijela obilježavanja u kojem sudjeluje Počasna satnija Kravat pukovnije, program će završiti velikim koncertom Zagrebačke filharmonije na švicarskoj livadi, s početkom u 18 sati.

http://www.kravatpukovnija.com/

https://www.facebook.com/pages/Kravat-pukovnija/

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije