Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vojno-povijesni spektakl

Počasna satnija Kravat pukovnije oduševila mnogobrojne građane u Maksimiru

Kravat pukovnija
Foto: Davor Curić
1/7
20.09.2015.
u 22:19

Vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije prodefilirali su glavnom alejom najpopularnijeg zagrebačkog parka više puta, ali i stazama parka, a nakon završetka programa, družili su se s građanima.

Počasna satnija Kravat pukovnije jučer je u povodu proslave Dana parka Maksimir mnogobrojnim građankama i građanima priuštila višesatni vojno-povijesni spektakl, tijekom kojeg je u sastavu konjanika, pješadije i bubnjarskog orkestra izvela prošireni program Smjene straže i najavila početak svojih brojnih aktivnosti ususret Danu kravate, koji se tradicionalno obilježava 18.10.

Vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije na čelu sa zapovjednikom Željkom Matejčićem Matom prodefilirali su glavnom alejom najpopularnijeg zagrebačkog parka više puta, ali i stazama parka, a nakon završetka programa, družili su se s građanima. 

Nakon jučerašnjeg spektakla u Maksimiru, popularna povijesna postrojba Počasne satnije Kravat pukovnije imala je i danas pune ruke posla. Nakon uobičajene Smjene straže u podne, ispred Crkve sv. Marka, Pukovnija je upriličila još jedan program za građane Zagreba. Povodom otvorenja Dana zaštite i sigurnosti, na Trgu bana Jelačića, a koje se odvijalo pod posebnim pokroviteljstvom Grada Zagreba, vojnici Počasne satnije Kravat pukovnije danas su izveli i poseban program na samom Trgu bana Jelačića.

>>Počasna satnija Kravat pukovnije priprema povijesno-vojni spektakl za proslavu Dana parka Maksimir

>>Obilježavanje Dana parka Maksimir

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije