Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završetak kampanje

'Pobačaj vrijeđa dostojanstvo djeteta, majke, oca i medicinskog osoblja'

molitva
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
12.04.2014.
u 12:02

Organizatori ističu da im je cilj bio "prestanak pobačaja u Kliničkome bolničkom centru 'Sestre milosrdnice' u Zagrebu.

Zajedničkom ekumenskom molitvom ispred KBC "Sestre Milosrdnice" sutra će se završiti prva hrvatska kampanja međunarodne inicijative za prestanak pobačaja "40 dana za život", priopćili su organizatori.

"Pobačaj vrijeđa dostojanstvo djeteta, majke, oca i medicinskog osoblja te krši pravo svakog djeteta na život", poručuju organizatori inicijative i dodaju kako je akcija počela 5. ožujka i sastojala se od "molitve i posta, miroljubivog bdijenja te osvješćivanja lokalne zajednice".

Sudjelovalo više od 1300 ljudi

Inicijativu "40 dana za život" poduprle su Katolička Crkva, Reformirana Crkva Zagreb, Baptistička Crkva Zagreb, Makedonska Pravoslavna Crkva te Grkokatolička Crkva. "U miroljubivom bdijenju ispred KBC "Sestre milosrdnice" sudjelovalo je više od 1300 ljudi", pišu organizatori i dodaju kako je u cijelom svijetu tijekom inicijative ove godine spašeno 504 djece.

Obilježavanje završavanja akcije sutra počinje u 17,30 sati ispred KBC "Sestre Milosrdnice". Organizatori ističu da im je cilj bio "prestanak pobačaja u Kliničkome bolničkom centru 'Sestre milosrdnice' u Zagrebu gdje se učini više od 500 pobačaja godišnje, odnosno oko tri pobačaja radnim danom".

"Nismo politička inicijativa"

"40 dana za život nije politička inicijativa; njezin cilj je, uz Božju pomoć, isključivo prestanak pobačaja u KBC-u 'Sestre milosrdnice', pomoć i iscjeljenje majki koje se spremaju pobaciti ili su to učinile te obraćenje medicinskog osoblja i onih koji zagovaraju pobačaj", pišu organizatori inicijative.

>>Pred bolnicom u Vinogradskoj mole za prestanak pobačaja

Komentara 5

BO
bosutska
20:39 12.04.2014.

Zasto da se rodi dijete koje vec u zacetku nije voljeno zaceto zbog neopreznosti bezobzirnosti. Svako je gospodar svoga tjela a Vi prosjednici imajte djec koliko god zelite I vodite svoju brigu to boze vi ste neki humanisti

Avatar džonson
džonson
17:44 12.04.2014.

zadovoljan sam što je pokrenuta ovakva inicijativa. čestitke organizatorima i volonterima. samo apeli na svijest mogu nešto promijeniti. zabrane ništa ne rješavaju. molite i dalje.

LM
Luka M
18:55 12.04.2014.

Ah.. kakav bi dan bio bez malo crkvenog licemjerja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije