Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS predlaže

Po ubijenom policajcu Ivanu Grbavcu nazvati ulicu ili trg u Sesvetama

Ivan Grbavac grob
Robert Anić/PIXSELL
06.05.2016.
u 08:00

Imao je 24 godine kad je 5. 5. 2009. poginuo na dužnosti, u oružanoj pljački Raiffeisen banke, nakon tek dva mjeseca posla u policiji

 Zagrebački HSLS pokrenuo je inicijativu da se jedna ulica ili trg u Sesvetama nazove po Ivanu Grbavcu, policajcu koji je 5. svibnja 2009. kao 24-godišnjak poginuo za službene intervencije u oružanoj pljački Raiffeisen banke u Sesvetama nakon samo dva mjeseca rada u policiji.

– Cijeneći Ivanovu hrabrost i požrtvovnost kojom je vlastiti život stavio u zaštitu sugrađana i javne sigurnosti grada Zagreba, od svih vijećnika Gradske četvrti Sesvete i zastupnika u Gradskoj skupštini tražimo da se jedna ulica ili trg u Sesvetama, u četvrti koju je toliko volio, u kojoj je živio, radio i izgubio život nazove po njemu – kazao je predsjednik ogranka Alen Ostojić.

Ime Ivana Grbavca lani je, na Ostojićevu inicijativu, uvedeno u Fond imena Grada Zagreba iz kojeg se izvlače kad se imenuju nove ulice ili trgovi. Uz ubijenog Grbavca ranjena su još četiri policajca, a tadašnji predsjednik Stjepan Mesić posmrtno je odlikovao Grbavca Ordenima za hrabrost i požrtvovnost, dok je 2009. posmrtno dobio i nagradu Ponos Hrvatske. Za njegovo ubojstvo Kazimir Dužnović osuđen je na 40 godina zatvora.

>>'Ivan nije trebao raditi, ali tako je volio svoj posao'

Komentara 3

DU
Deleted user
14:13 06.05.2016.

Kod nas u Voltinom naselju, Gradonačelnik Bandić naredio je, pa sada imamo veliku ulicu koja se zove Ulica Dragutina Golika. Zašto; čovjek je bio u Domovinskom ratu, nakon rata provodio je dane u lokalno bircu (Volta), pa kada su neki pljačkaši pljačkali Zagrebačku banku, on se umješao i dobio metak. Predlažem da ime te ulice promijenimo i damo ime po poginulom policajcu koji je poginuo na dužnosti. Ili po nekom od poginulih branitelja koji su poginuli u ratu.

CI
cinbenik
09:31 06.05.2016.

Svaka cast pokojniku,no budemoli svima pokunulim tako davali imena ulica trebace jos jedna Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije