Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicionalna utrka

Po prvi puta u povijesti utrke natjecale se i dvije žene

Zagreb: Utrka smetlara na Trgu bana Josipa Jelačića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
18.08.2022.
u 17:50

Pobjedničku titulu odnio je 28-godišnji Valentino Đurđević iz Gornje Stubice

Nekoliko trenutaka nakon što je Grički top danas odjeknuo gradom, na Trgu bana Josipa Jelačića započela je 16. utrka djelatnika zagrebačke Čistoće u trokolicama. Utrkom je i službeno otvoreno 26. izdanje najstarijeg uličnog festivala u Zagrebu "Cest is d'Best, a natjecalo se deset radnika. Među osam muškaraca posebnu su pažnju privukle dvije dame koje su imale čast natjecati se kao prve žene u povijesti utrke.

Martina Kovačević iz Hagnja pored Vrbovca u Čistoći radi skoro dvije godine. Malo duži staž čistačice ulica ima njezina kolegica iz Križevačke Poljane, Ljiljana Česi, a obje su bile vrlo uzbuđene što će u povijest utrke ući kao prve natjecateljice. 

18.08.2022., Zagreb - Cest is d'best, najstariji ulicni festival u Zagrebu i ove godine donio je, uz ostale sadrzaje, i utrku smetlara na Trgu bana Jelacica. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- Jučer, pred utrku vladalo je veliko uzbuđenje i jako me interesiralo kako će utrka izgledati. Danas sam imala jako dobar osjećaj i nisam imala tremu - kaže Česi. 

Utrkivalo se u parovima koji su vozili od kipa bana Jelačića do Manduševca, obilazili ga, neki hrabro i na dva kotača, te nazad do kipa. Prije službenog starta utrke netjecatelji su imali probnu vožnju rutom, a kako dame imaju prednost krenule su prve. Prva runda vožnja bila je na ispadanje pa su tako Martina i Ljiljana obje izbacile svoje muške konkurente. U polufinalu netjecale su se jedna protiv druge, a pobjedila je Martina koja je na koncu, u samom finalu izgubila od kolege Valentina.

18.08.2022., Zagreb - Cest is d'best, najstariji ulicni festival u Zagrebu i ove godine donio je, uz ostale sadrzaje, i utrku smetlara na Trgu bana Jelacica. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Tako je 28-godišnji Valentino Đurđević iz Gornje Stubice odnio pobjedničku titulu te osvojio krug oko Manduševca s električnom trokolicom.

- Zadovoljna sam, jer sam dala sve od sebe. Nisam još razmišljala o utrci sljedeće godine, jer sam još uvijek uzbuđena - istaknula je Martina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije