Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Skupštini

Po hrvatskom proljećaru Marku Veselici nazvat će šetnicu na nasipu

Slavko Midzor/PIXSELL
28.10.2020.
u 11:08

Imenovanje koje je potaknuo Klub Sinjana po hitnom je postupku uvršteno na sjednicu

Šetnica na savskom nasipu od Jadranskog mosta do Ulice Gredice ime će dobiti po hrvatskom proljećaru i zvat će se Obala Marka Veselice.

A neimenovani park s južne strane Ulice Divka Budaka u Maksimiru zvat će se po njegovu bratu Vladimiru, koji je također bio sudionik tog pokreta. Sukus je to točke koja je jučer po hitnom postupku uvrštena na dnevni red 37. sjednice Skupštine, a imenovanje javne površine po braći Veselica, kako smo već pisali, inicijativa je Kluba Sinjana.

Na dnevnom je redu i prijedlog da se po Petru Stipetiću nazove park s južne strane Vukovarske, između Korčulanske i Lopudske, a gradonačelnik Bandić po hitnom je postupku u Skupštinu uputio i prijedlog urbanističkog plana uređenja područja Vlaška - Šubićeva - Martićeva - Derenčinova, što je preduvjet za realizaciju uređenja Badelova bloka. Povukao je pak prijedlog prodaje udjela Grada Zagreba u APIS–u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije