Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Plinara neće naplaćivati ispitivanje plinskih instalacija pri puštanju plina u objekte

Sukladno odluci gradonačelnika Milana Bandića, a uzimajući u obzir prirodnu nepogodu proglašenu u Zagrebu i sigurnost građana, postupak priključenja plina provodit će se poštujući proceduru hitnog interveniranja te će instalacije biti ispitane na teret GPZ-a
26. ožujka 2020. u 18:03 0 komentara 170 prikaza

Svim građanima koji su zbog potresa preventivno zatvorili plin da Gradska plinara Zagreb neće izdavati račune i naplaćivati ispitivanje plinskih instalacija pri puštanju plina u objekte, javljaju iz Plinare.

Oštećenja u centru Zagreba nakon potresa BESPLATNE LINIJE Prijavite štetu od potresa na ove telefonske brojeve

Sukladno odluci gradonačelnika Milana Bandića, a uzimajući u obzir prirodnu nepogodu proglašenu u Zagrebu i sigurnost građana, postupak priključenja plina provodit će se poštujući proceduru hitnog interveniranja te će instalacije biti ispitane na teret GPZ-a.

Za sigurno puštanje plina potrebno je:

1. Pozitivan nalaz statičara ili stalnog sudskog vještaka za građevinarstvo da objekt nije ugrožen potresom te da se plin može pustiti u siguran objekt.

2. Pozitivan nalaz dimnjačara za sve dimnjake u zgradi - popis ovlaštenih dimnjačara objavljen je na stranici GPZ-a (www.plinara-zagreb.hr).

3. Obavezan pristup u sve stanove kod puštanja plina u stambene zgrade.

Oštećenja u centru Zagreba nakon potresa ZAGREBAČKI HOLDING Telefonske linije za pogođene potresom zaprimile 20.000 upita

Po ispunjenju uvjeta iz točaka 1 i 2, potrebno se javiti na brojeve 0800 400 400 ili 01 6437 755, 01 6302 382, 01 6437 741.

U slučaju potrebe za sanacijom plinske instalacije, potrebno je angažirati ovlaštenog izvođača plinskih instalacija koji su objavljeni na web stranici GPZ-a. Cijena sanacije ovisi o radovima koje je potrebno izvesti sukladno troškovniku ovlaštenih plinoinstalatera, na čije cjenike GPZ nema utjecaja.

GPZ ne traži posebno izdavanje potvrde o servisu bojlera već je dovoljno da stranka ima potvrdu s posljednjeg servisa bojlera (preporuka je bojler servisirati jednom godišnje) što je dio redovne procedure puštanja plina u sustav, a kako bi se mogla garantirati sigurnost distribucije plina.

S obzirom da prilikom ispitivanja plinske instalacije djelatnici GPZ-a moraju ući u svaki stan te aktualnu epidemiju koronavirusa, molimo sve građane da prije dolaska ispitivača dezinficiraju svoje prostore, drže propisan razmak od djelatnika GPZ-a te dezinficiraju prostor nakon odlaska ispitivača!

VODIČ ZA STRADALE U POTRESU Uz virus, pri odluci o odgodi kredita računat će se i šteta od potresa

Opasnost od trovanja ugljičnim monoksidom (CO) zbog srušenih ili urušenih dimnjaka

Većina dimnjaka u starijim zgradama je srušena ili urušena, a pogotovo u samom središtu grada. Ako je plinski bojler spojen u takav dimnjak sigurno će doći do povrata dimnih plinova te mogućnosti SMRTNIH POSLJEDICA zbog trovanja ugljičnim monoksidom.

Upozoravaju se korisnici da NE SMIJU koristiti bojlere sa spojem u srušene ili oštećene dimnjake.

Također su vrlo opasni i dimnjaci koji izvana nisu oštećeni, a oštećena je unutarnja strana dimnjaka.

Iz toga razloga se plinski bojleri sa spojem u dimnjak NE SMIJU UPOTREBLJAVATI bez da je dimnjak pregledan od strane područnih dimnjačara.

SPAR
ZDRAVLJE I OKUS NA PRVOM MJESTU
Zašto je dobro jesti domaće sezonsko voće i povrće?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.