Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija

Pleška postala slijepa ulica, a njezini obrtnici zato propadaju

pleška
22.07.2010.
u 13:35

Svim vlasnicima obrta promet se smanjio 60 posto otkad se radi na sjevernoj obilaznici

Tek dvoje-troje prolaznika, nakratko buka dvaju automobila, a konobari obližnjih kafića na prste jedne ruke broje goste... Najstarija ulica u Gorici, Pleška – propada. Naočigled svih svojih stanara i 18 malih obrtnika koji su u njoj imali prodavaonicu ili radionicu.

Promet je svima njima smanjen 60 posto! I to otkada su počeli radovi na sjevernoj obilaznici i kada su dio Pleške koji vodi u Veliku Goricu proglasili slijepom ulicom.

Ona će takva, po svemu sudeći, i ostati, unatoč peticiji koju su potpisali stanari i prekjučer je predali dogradonačelniku Stjepanu Kosu. Naime, gradska uprava Velike Gorice ne može ništa učiniti u vezi s Pleškom ulicom jer je za gradnju obilaznice ipak mjerodavna država.

– U Pleškoj živim već 39 godina. Strašno je ovo što sada gledam. Ljude su preveslali jer nikada nisu rekli da će naša ulica biti zatvorena za promet – kaže stanar Pleške Mario Mikulčić. Ljuti se jer je zbog toga cijepanja Pleške ulice naselje Pleso ostalo potpuno izolirano.

– Ova je ulica bila jako prometna, ljudi su stajali i kruh kupovali ovdje, a sada ima kupaca do 10 sati, a nakon toga slabo. Kruh i ostale proizvode sada pečemo jedva dva puta na dan – požalio se pak pekar Skender Čočaj.

On ipak vjeruje kako će peticija nešto i promijeniti, a njegova ulica biti otvorena za promet kada završe radovi.

Hoće li se peticija prihvatiti i ulica otvoriti, stanari Pleške doznat će tek u ponedjeljak, kada će Pleškom prošetati predstavnici Hrvatskih cesta i predstavnici grada Velike Gorice i, kako su poručili – provjeriti stanje na terenu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar carlito
carlito
10:56 23.07.2010.

A pazi ovoga majstora..... deuchland uber alles

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije