Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Plavi satovi po gradu popravljeni: 'Ne treba nam podsjetnik na ovu katastrofu'

S njim su, kaže Lebarović, imali najmanje posla jer je samo stao pa su trebali prespojiti par žica te su njega lako opet pokrenuli dok su ostalima popucala stakla, potrgale su se kazaljke, a stradao je pojedinima i mehanizam.
07. travnja 2020. u 16:30 1 komentara 383 prikaza
Sat na Britancu stao točno u vrijeme potresa
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/6

Oko 15 popravka diljem grada imao je urar Dalibor Lebarović nakon potresa koji je stresao zagrebačko tlo 5.5 po Richteru. On, inače, popravlja i brine za sve velike i plave "vure" koje vidimo po gradu, primjerice, na Jelačićevom trgu, Kvatriću, kod Muzeja suvremene umjetnosti...  Zanimljivo je da je sat na Britancu tu nedjelju stao točno u vrijeme potresa, u 6:24 sati.

TEŠKA VREMENA Oni su 'prva pomoć' svojim susjedima, imaju uhodan sustav nabave namirnica, lijekova...

S njim su, objasnio je Lebarović, imali najmanje posla jer je samo stao pa su trebali prespojiti par žica te su njega lako opet pokrenuli dok su ostalima popucala stakla, potrgale su se kazaljke, a stradao je pojedinima i mehanizam.

- Stalo je više satova u određeno vrijeme, ali samo je na Britancu točno u 6:24.  Na Kvatriću se je poremetio i pomaknuo za šest minuta, dok je na Gupčevoj Zvijezdi se unatrag pomaknuo za dvije minute. Taj nam je bio posebno čudan zato što se kazaljke ne mogu ni rukama pomaknuti. To pokazuje samo silinu potresa - rekao je urar. 

Sat na Britancu stao točno u vrijeme potresa
1 / 5
Sat na Britancu stao točno u vrijeme potresa

Isti dan kad je bio potres, odnosno u nedjelju, su ih sve obišli, a nakon toga su se s lojtrom i alatom vratili dan nakon i popravili ih gotovo odmah.

- Htjeli smo sve odmah sanirati jer nema smisla da imamo podsjetnik na ovu katastrofu - kazao je Dalibor Lebarović.

Hilal Edebal
TREĆA OSOBA U AUTU
Stradala je u autu uz Dražena, izgubila pamćenje, a patnju je htjela okončati skokom sa 17. kata
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Avatar Kifla
    Kifla:

    Trebaju nam nepotrebni satovi kojima upravljaju braca masoni.