Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA BRITANCU STAO U 6:24

Plavi satovi po gradu popravljeni: 'Ne treba nam podsjetnik na ovu katastrofu'

Sat na Britancu stao točno u vrijeme potresa
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
07.04.2020.
u 16:30

S njim su, kaže Lebarović, imali najmanje posla jer je samo stao pa su trebali prespojiti par žica te su njega lako opet pokrenuli dok su ostalima popucala stakla, potrgale su se kazaljke, a stradao je pojedinima i mehanizam.

Oko 15 popravka diljem grada imao je urar Dalibor Lebarović nakon potresa koji je stresao zagrebačko tlo 5.5 po Richteru. On, inače, popravlja i brine za sve velike i plave "vure" koje vidimo po gradu, primjerice, na Jelačićevom trgu, Kvatriću, kod Muzeja suvremene umjetnosti...  Zanimljivo je da je sat na Britancu tu nedjelju stao točno u vrijeme potresa, u 6:24 sati.

S njim su, objasnio je Lebarović, imali najmanje posla jer je samo stao pa su trebali prespojiti par žica te su njega lako opet pokrenuli dok su ostalima popucala stakla, potrgale su se kazaljke, a stradao je pojedinima i mehanizam.

- Stalo je više satova u određeno vrijeme, ali samo je na Britancu točno u 6:24.  Na Kvatriću se je poremetio i pomaknuo za šest minuta, dok je na Gupčevoj Zvijezdi se unatrag pomaknuo za dvije minute. Taj nam je bio posebno čudan zato što se kazaljke ne mogu ni rukama pomaknuti. To pokazuje samo silinu potresa - rekao je urar. 

Sat na Britancu stao točno u vrijeme potresa
1/5

Isti dan kad je bio potres, odnosno u nedjelju, su ih sve obišli, a nakon toga su se s lojtrom i alatom vratili dan nakon i popravili ih gotovo odmah.

- Htjeli smo sve odmah sanirati jer nema smisla da imamo podsjetnik na ovu katastrofu - kazao je Dalibor Lebarović.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
18:13 07.04.2020.

Trebaju nam nepotrebni satovi kojima upravljaju braca masoni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije