Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Platite kaznenu naknadu ili nećete moći legalizirati kuću

Kaznena naknada stoji od 500 kuna, do nekoliko stotina tisuća kuna, ovisno o tome na kojem se području nalazi nelegalna građevina
13. kolovoza 2014. u 17:53 1 komentara 4114 prikaza
Velika Gorica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

U Velikoj Gorici dosad je riješeno 3500 zahtjeva za legalizaciju objekata, od ukupno 12.464 primljenih, javljaju Kronike Velike Gorice.
Iz velikogoričkog Ureda za prostorno uređenje poručuju da mjesečno uspijevaju obraditi i stotinjak predmeta više od norme, koju je zadao gradonačelnik Barišić.

- Ured mjesečno rješava više od 500 predmeta. Gradonačelnik nam je zadao normu od minimalno 400 predmeta. Ljeto je, a mi s ritmom ne stajemo – ističe pročelnica Zdenka Cvahte.

Problem je što sami vlasnici odugovlače sa zaključenjem legalizacije svog objekta. Naime, nakon što dobiju rješenje za plaćanje kaznene naknade, isto to plaćanje odgađaju, a sve dok ne stigne uplata, resorni Ured njihov predmet drži na čekanju.

- Oni dobiju rješenje o naknadi i imaju rok za plaćanje od 45 dana. Za to im vrijeme ne možemo izdati rješenje o izvedenom stanju. Građane pozivam da kaznenu naknadu plate što prije kako bi uspjeli dobiti potrebno rješenje – kaže Cvahte.

Kaznena naknada stoji od 500 kuna, do nekoliko stotina tisuća kuna, ovisno o tome na kojem se području nalazi nelegalna građevina i za koju namjenu se koristi, prenose Kronike Velike Gorice.
Iz Velike Gorice građane pozivaju da sami dopunjavaju zahtjeve koji su ocijenjeni kao nepotpuni. U slučaju da to sami ne učine, nadležni Upravni odjel odredit će im rok u kojem moraju dostaviti dopune.

U protivnom, zahtjevi će se početi odbijati i objekt se neće moći legalizirati!

- Rok za dopunu iznosi 60 dana. U slučaju da se dopune ne dostave, isti se može odbiti. Opomene počinjemo pisati od 1. rujna – upozorila je pročelnica. Za sve nejasnoće vezane uz vaš predmet, možete se osobno obratiti Upravnom odjelu na Trgu kralja Tomislava 6, utorkom od 8 do 19, a petkom od 8 do 15 sati.

Jeste li među njima?
Sve shvaćaju ozbiljno i osobno: Ovo su najosjetljiviji znakovi horoskopa
LAQO osiguranje
Digitalna transformacija
Kako je domaći tim razvio digitalno rješenje koje Hrvatsku svrstava u europski vrh
  • ivac:

    Kod nas je drugačije komisija je prošla prije 3 mjeseca a rješenja odnikuda rečeno nam je da čemo ga dobiti za 14 dana ,a gle čuda njma se ne žuri hvala bogu.