Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voltino

Plan za skladište Ferimporta - vrtić, škola, hotel te trgovački centar

feroterm
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
10.01.2013.
u 18:00

Sadašnji je vlasnik zemljišta tvrtka TPM iz Pojatnog koja ga je od Ferimporta otkupila prije pet godina za 30 milijuna kn

Bivše ruševno skladište tvrtke Ferimporta u Voltinu naselju, između Zagrebačke i Ulice Dragutina Golika, a koje se ovih dana počelo raščišćavati, trebalo bi postati nova poslovno-stambena zona s trgovačkim centrom. Zemljište je prije pet godina za 30-ak milijuna kuna kupila tvrtka TPM iz Pojatnog, tvrtka kći uspješnog Jedinstva, a osim poslovne zone, investitori ondje planiraju i graditi hotel, školu i vrtić te dom umirovljenika.

– Predali smo zahtjev za izmjenu GUP-a kako bismo dobili dozvolu za više poslovnih kvadrata. Trenutno raščišćavamo prostor i tražimo partnere s kojima bismo ušli investiciju – kazao je direktor Josip Mihalić. Dodao je kako su partnerstvo ponudili i gradonačelniku Milanu Bandiću da se ondje sagrade javni sadržaji koji nedostaju u tom dijelu grada.

Prijedlog gradnje javnih, a ne stambenih sadržaja, podržava i Željko Sladović, predsjednik četvrti Trešnjevka Sjever.

– Nadam se da se neće graditi stambene zgrade jer smo već prenapučeni te da će Grad otkupiti zemljište ili prihvatiti gradnju javnih sadržaja. Dom umirovljenika bio bi najpotrebniji, i to cijelom gradu – kazao je Sladović.

Iako okolni stanari govore da je dio građevine zaštićen kao spomenik arhitekture, Mihalić je kazao da to nije istina i da imaju dozvolu za rušenje svih starih zgrada.

>>Bandić: Učinit ćemo sve da školu i vrtić dobije i Kajzerica

Komentara 5

OB
-obrisani-
19:36 10.01.2013.

svaka cast na ovome....milane,svi smo za te

BL
blazenko
18:37 10.01.2013.

Dragi Stjepan Bubalo, nije Feroterm nego Ferimport. Cijeli dan čekam da se ispravi naslov.

BU
BubyZG
22:48 10.01.2013.

Preciznosti radi, niti Ferimport nije originalni vlasnik tog zemljišta, već je tamo bilo skladište Željpoha i to od prije 1970. godine. Osamdesetih je godina Željpoh propao i kupio ga Ferimport. Ali niti on, eto, nije preživio !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije