Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukomeričke gorice

Pješačka staza Šumarica – nova radost planinara

f
f
20.10.2010.
u 16:58

Staza je duga oko deset kilometara, a proteže se od Lakovice do Krušaka. Nije ju teško svladati jer nema većih visinskih razlika

Velikogorički ljubitelji prirode i planinarenja imaju razlog za zadovoljstvo! Planinarsko društvo Velika Gorica uz stručnu i financijsku potporu Turističke zajednice, Šumarije i Grada Velike Gorice uredilo je pješačku stazu Šumarica.

Više od 400 djece u pratnji nastavnika i roditelja pješačilo je prošli vikend na prvoj otvorenoj pješačkoj stazi Vukomeričkih gorica. Stazu je tom prilikom proglasio otvorenom gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Staza Šumarica duga je oko deset kilometara, nije ju teško svladati i nema većih visinskih razlika, počinje na Lakovici i završava na Krušaku, gdje je bilo organizirano druženje za sve sudionike uz glazbu i nagradne igre. Na stazi su postavljeni putokazi i osam informacijsko-edukativnih panoa s podacima o stazi, flori i fauni. U budućnosti inicijatori planiraju postaviti i dva odmorišta s klupama, stolovima i prostorom za odmor.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ylodi
ylodi
23:37 24.10.2010.

Ne, radi se o Lakovici pokraj Kozjače. http://www.forumgorica.com/vukomericke-gorice/najvisesi-vr-i-centar-vukomericke-goric/msg22498/#msg22498

VE
Velikogoričan56
13:31 23.10.2010.

o, novinari, novinari, Lakovica uopce ne postoji u Turopolju ako se ne varam. Radi li se o Lukavcu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije