Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA GORICA Siječanjski računi za grijanje bit će veći 46,8 posto

Picula od Toplinarstva traži da grijanje ne poskupi odjednom

11.01.2009.
u 22:50

Velikogoričani sa strepnjom očekuju siječanjske račune za grijanje, koji će im uskoro stići na naplatu. Cijenu grijanja HEP-Toplinarstvo povisilo je u Samoboru, Zaprešiću i Zagrebu, ali najveći udarac po novčanicima osjetit će upravo Velikogoričani, kojima je grijanje poskupjelo 46,8 posto. Oni čiji su računi za grijanje bili 500 kuna, odsad će, primjerice, morati platiti 734 kune.

U obranu svojih građana i njihovih kućnih budžeta stao je gradonačelnik Tonino Picula. Pozvao je danas u 10 sati na sastanak Roberta Krkleca, direktora HEP-Toplinarstva.

“Poskupljenje toplinske energije ne može se izbjeći, ali to je šokantan udar na standard građana. Predlažem da organiziramo sastanak kako bismo našli drugačije rješenje”, piše u pismu koje je gradonačelnik Tonino Picula poslao direktoru Krklecu.

– Direktor Krklec doći će, naravno, na sastanak, pa ćemo vidjeti što će se dogovoriti. HEP je zatražio povećanje cijena jer poslujemo s gubicima, ali država je ta koja odlučuje koliko će to povećanje iznositi. Velika Gorica grije se na naftu i zato je to već u samom startu skuplje – objasnio je Radomir Milišić, glasnogovornik HEP-Toplinarstva.

Gradonačelnik Tonino Picula zatražit će od Toplinarstva da cijenu grijanja ne poveća odjednom.

– Ne želimo građanima prirediti šok. Zatražit ćemo postupno povećanje pa ćemo vidjeti hoćemo li se moći dogovoriti – kaže Picula.

Zbog visokih cijena grijanja pobunio se i dogradonačelnik Goran Beus Richembergh.

– Nema logike da se poskupljenje grijanja u gradovima provodi tako da se cijene izjednače kada se zna da su nekima mazut i loživo ulje pojeftinili, a nekima plin poskupio. HNS zahtijeva da se korigiraju previsoke cijene grijanja – poručio je Beus Richembergh, koalicijski partner u Velikoj Gorici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije