Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRG BANA JELAČIĆA

Petrinjci počastili Zagrepčane, Bandić najavio dolazak u Petrinju

kestenijada
Foto: Antun Petračić
1/5
14.10.2014.
u 16:35

Trg bana Jelačića u mirisu kestena, specijaliteta, delicija, narodnih običaja i tradicije

U predstojeću subotu i nedjelju na Hrastovačkoj gori kraj Petrinje održat će se tradicionalna planinarska kestenijada, a na nju su danas Zagrepčane posebnim gastro-turističkim programom pozvali Turistička zajednica i Grad Petrinja.

Na Trgu Josipa Jelačića, od banovog spomenika do izvora Manduševac, već prije svanuća Petrinjci su napunili prepunu kočiju zdrave hrane, postavili 4,5 metra visoku stucku, gradski tradicijski suvenir uz koju je autor Valentino Valent na lončarskom kolu pokazao izradu razne keramike. Uz njega je svoje ručne uratke izložio najstariji petrinjski lončar Matej Stanešić, ujedno i tamburaš u četveročlanom sastavu, koji je cijelo prijepodne uveseljavao posjetitelje. Pjevale su članice ŽVA Petrus iz sastava HPD Slavulj, a njihov voditelj Josip degl'Ivellio na završni koncert 150-obljetnice postojanja društva 15. studenog pozvao je ministricu kulture dr.sc. Andreu Zlatar Violić, koja je obišla uz gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića.

Već u 7 sati prvi službeni gost bio je čelnik Zagreba Milan Bandić i najavio uskoro dolazak u Petrinju na predaju tri dječja igrališta koje je darovao Grad Zagreb. Mnogi prolaznici zastali su uz tkalački stan Milke Barić i vreteno za vunu Miroslave Jandrić, stiskalo se oko kestenara Zlatka Hodaka i Lidije Horatiček, gužvalo uz stolove s domaćim mesnim specijalitetima, kolačima, namazima, vinom, sokovima i drugim delicijama iz OPG-ova, Srednje škole, HKUD Mošćenice, udruga Đeram iz Dragotinaca i Čuntičanka iz Hrvatskog Čuntića i ostalih izlagača. U subotu i nedjelju iz Zagreba će na Kestenijadu u Hrastovačku goru voziti autobusi s povratnom kartom za samo 40 kuna.

>> Tradicionalna Kestenijada na 415 metara Hrastovačke gore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije