Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIZIRAO ADVENT

Peternel: Tura 'Walk with Tito' je promocija komunizma i ideološka provokacija

Zagreb: Igor Peternel optužio TZ Grada Zagreba za restauraciju komunizma i uništavanje Adventa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
20.12.2021.
u 13:45

Peternel je kritizirao i cjelokupnu ovogodišnju organizaciju Adventa u Zagrebu kazavši da je  „bez srca i duše” i „parodija Adventa”

V.d. predsjednika Domovinskog pokreta Zagreba Igor Peternel ocijenio je u ponedjeljak „ideloškom provokacijom” i promocijom komunizma turistički obilazak Zagreba pod nazivom „Walk with Tito” koja se nudi u ovogodišnjoj programu Adventa u Zagrebu.

„To je promocija komunizma, imena i djela Josipa Broza Tita kao pozitivne ličnosti”, smatra Peternel ocijenivši to neprihvatljivim, ideološkom provokacijom i sramoćenjem Grada Zagreba.

Kao je naveo Peternel, u brošuri koju je izdala Turistička zajednica Grada Zagreba, ljude se poziva da šetnjom ulicama grada otkriju fascinantnu i hrabru prošlost jugoslavenskog revolucionarnog pokreta i život revolucionara koji je rekao „ne” Hitleru i Staljinu” uz opasku na kraju „Happy to see YU”.

„Nova vlast koja se predstavlja kao komunalna, koja bi reciklirala vidimo što recikliraju, ne rješava komunalne probleme a reciklira povijest i komunističke simbole”, kazao je Peternel na konferenciji za novinare ispred ureda Turističke zajednice Grada Zagreba na Kaptolu.

Peternel je kritizirao i cjelokupnu ovogodišnju organizaciju Adventa u Zagrebu kazavši da je  „bez srca i duše” i „parodija Adventa”.

Zašto se na Zrinjevcu mogu slušati koncerti a ne može popiti kuhano vino, zašto se djeca ne mogu klizati na Tomislavovom trgu, zašto se ugostiteljima i taksistima oduzima zarada, upitao je.

Komentara 8

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
13:50 20.12.2021.

Peternel: Tura 'Walk with Tito' je promocija sjajnog i poštenog komunizma i ideološko objejtivna prezentacija bratstva i jedinstva, zajednistva i vođe svjetsjog ugleda i renomeja po rodu oravog hrvata a po djelu svjetskog lika Maršala Josipa Broza Tita.

AN
Anemija
22:41 21.12.2021.

Eh Peternel, pogledaj malo tko je sve došao na sprovod Titi, a tko Franji. Tito je bio svjetska faca kakva na ovim prostorima više nitko neće biti.

DO
doktorica
08:18 21.12.2021.

Da ,važniji su nam kobasičari nego umirovljenici sa bijednim mirovinama,važniji nam je kič nego tekstilne radnice koje su ostale bez posla,(Kamensko,Vesna),važniji su nam,kako će se koja ulica zvati nego živi ljudi u potrebi itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije