Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
održali konferenciju

Petek će u Skupštini predložiti otkup tražbina: "Treba pomoći radnicima Kamenskog i Diokija"

Zagreb: Konferencija za medije Renata Peteka i bivših radnika Diokija i Kamenskog
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
09.03.2023.
u 16:24

SDP-ov zastupnik Tomaševića je "podsjetio" i na sličnu inicijativu njegova Lijevog bloka iz 2018.

Prijedlog o otkupu dijela radničkih tražbina u korist djelatnika bivših zagrebačkih tvornica Diokija i Kamenskog u proceduru Gradske skupštine na sjednicu u ožujku uputit će zastupnik Renato Petek. Inicijativu za socijalnom mjerom kojom bi se, kako je kazao, pomoglo bivšim radnicima nekoć velikih tvrtki koje su završile u stečaju da dobiju barem dio neisplaćenih plaća predstavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

– Podsjećam gradonačelnika Tomislava Tomaševića da i sada reagira kao prijatelj radnika, kao što je to činio prije 13 godina, kada je pružio podršku u štrajku djelatnicama Kamenskog. Ovaj je prijedlog, usto, inspiriran onim iz 2018. godine, koji je tada inicirao Klub lijevog bloka Tomislava Tomaševića – rekao je Petek.

Konferenciji su prisustvovali i nekadašnji djelatnici tvrtki, Danica Sabljak iz Kamenskog i Srđan Perković iz Diokija, te zastupnica bivšeg saziva Gradske skupštine Miljenka Ćurković, koja je podsjetila i kako je prijedlog iz 2018. u zagrebačkom parlamentu bio prihvaćen, no ubrzo ga je tadašnji gradonačelnik Milan Bandić stavio izvan snage.

Putem naplate komunalne naknade pak iz Kamenskoga i Diokija tijekom stečaja u gradski se proračun slilo više milijuna kuna, a taj bi iznos, naglasili su također, trebao poslužiti kao referentna vrijednost temeljem koje bi, u roku od 30 dana, Tomašević trebao predložiti konkretno rješenje. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije