Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosta prepucavanja!

Pero Kovačević referendumom o opozivu prijeti SDP-u i Bandiću!

vijeće
ARHIV VL-A
10.06.2010.
u 15:35

- Ako ne mogu naći zajednički jezik, neka odstupe sa svojih dužnosti i raspišu prijevremene izbore – kaže Kovačavić. Skupštini i Bandiću daje vremena do kraja ljeta.

Pero Kovačević, potpredsjednik HSP-a dr. Ante Starčević, zaprijetio je danas SDP-u i gradonačelniku Milanu Bandiću referendumom o opozivu.

– Neka se prestanu prepucavati i počnu raditi. Ako ne mogu naći zajednički jezik, neka odstupe sa svojih dužnosti i raspišu prijevremene izbore – kaže Kovačević.
Gradskoj skupštini i Bandiću daje vremena do kraja ljeta da počnu surađivati.

– Inače ćemo u rujnu početi skupljati potpise za opoziv gradonačelnika i raspuštanje Skupštine – tvrdi.

Uvjeren je da može skupiti oko 70.000 potpisa koliko treba da se pokrene referendum. Ne boji se neuspjeha niti mogućih posljedica. Naime, u slučaju neuspjeha novi referendum o opozivu ne bi se smio održati najmanje šest mjeseci. Ako se uračuna i vrijeme potrebno da se obave sve pretpostavke, novi referendum o Bandićevu opozivu mogao bi se organizirati tek deset mjeseci kasnije.

Ne bi li to najviše odgovaralo Bandiću?

– Ne radim ja za Bandića. Jasno kažem da je dosta. Neka počnu raditi ili neka odstupe – rekao je Kovačević.

Komentara 4

VI
Vito
08:51 11.06.2010.

162.825 građana je u Zagrebu potpisalo za milana bandića. Znači da se može nači 528.899 potpisa. Ako su i Splićani za poštenu Hrvatsku onda imamo i više noego dovoljno potpisa. Samo mi nije jasno zbog čega je potrebno 700.000 potpisa,, kad je u službenom glasniku u Zagrebu nastanjeno samo 691.724 građana. Kako punoljetnih, tako i maloljenih. Znači da i on obmanjuje javnost ovom političkom igrom. Ili je banditov čovjek pa se tako osigurava neuspjehom za slijedećih šest mjeseci.

Avatar cobra1704
cobra1704
17:33 10.06.2010.

Danas u Hrvatskoj nema sposobnog političara...!!!!!!!!!!

BL
Bluno
22:25 10.06.2010.

U ovom svemu najviše stradavaju građani,jer vitalni projekti kao što su prometnice,infrastruktura i ostalo jednostavno \"stoje\".Svejedno je tko je na vlasti važno je da se radi,jer bez obzira na političku opciju, podobnosti i ostalo svaka valst nešto napravi ova mat pozicija je najgora opcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije