Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirogoj

Pazi kad iz auta izlaziš pokraj kolumbarija

Mirogoj
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
1/3
29.09.2018.
u 12:00

Novo parkiralište najviše problema stvara osobama s invalidnošću

Ako izlazak iz automobila završi tragično, barem groblje nije daleko. “Drive in” ispraćaj. S ovakvim nesretnim parkirališnim mjestima ovo je sada postao Zid plača... Ovo su samo neki od komentara građana na iscrtana parkirališna mjesta uz nedavno obnovljeni kolumbarijski zid na Mirogoju.

Naime, novo parkiralište nalazi se uz samu prometnicu koja pak nema označeno ni dovoljno pješačkih prijelaza tako da izlazak iz automobila mnogim vozačima dođe i kao svojevrsni adrenalinski sport.

– Ovo je kao da igramo rulet. Kada otvorim vrata automobila, već ulazim na površinu ceste pa, ako me drugo vozilo pokupi, Bože moj... – u sarkastičnom tonu govori Zagrepčanka Jasna Krišković.

Mišljenja su podijeljena

Građani su tim nezadovoljniji jer su sami radovi, zbog sanacije klizišta koje se nalazi na Remetskoj cesti, na novom kolumbarijskom zidu kasnili šest mjeseci.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

– Prvo kasne po pola godine, a onda još “završe” ovako trapavo i nemarno. Jako sam razočaran svime i nadam se da ovo nije kraj te da će odgovorni ipak ocrtavanjem još nekoliko pješačkih prijelaza barem malo osigurati izlazak iz automobila – govori jedan umirovljenik. U planu rekonstrukcije kolumbarijskog zida kao jedna od stavki našla se i zasađena loza s vanjske strane zida koja će se, kako su nadležni najavili, “lijepo primiti za godinu dana”. No, većini građana trenutačno nije do estetike koliko do funkcionalnosti. Problem s ovakvim parkiralištem najviše pogađa osobe s invalidnošću ili roditelje koji u autu prevoze djecu u kolicima s obzirom na to da u tom slučaju osobe imaju dvije opcije: ili na trenutak preuzeti ulogu kaskadera, blokirati promet pa izaći ili parkirati sasvim uz rubnik pa riskirati i oštećenje svojega limenog ljubimca.

Dok je većini građana to što se parkirališna mjesta ne naplaćuju jedino pozitivno u cijeloj priči, ima i onih koji smatraju da je cijela buka oko novoga parkirališta nepotrebna.

– Onaj tko treba više prostora neće se parkirati uza zid. Glavno je parkiralište dovoljno veliko za sve one koji teže izlaze iz vozila, a sve i da je jedina opcija parkiranje uz novi zid, sigurno nitko neće odmah kao muha bez glave otvarati vrata – rekla je Gordana Kosić te dodala da je veći problem što se uvijek u svemu nađu dežurni “stručnjaci” koji o svemu znaju sve.

Bez službenoga odgovora

Dok su mišljenja građana o stvaranju nekoliko novih parkirališnih mjesta na mirogojskom kolumbariju podijeljena, iz Gradskoga ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet nismo dobili odgovor na pitanje je li sporno parkiralište završen projekt ili će ga nekako ipak “osigurati” i poboljšati.

>> Ovo su crne prometne točke u Zagrebu i okolici

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Dr Evil
Dr Evil
23:33 29.09.2018.

Pješačka staza s lijeve strane ceste a parkiralište sa desne strane ceste...tko je ovdje lud?!?

Avatar maxist
maxist
20:20 29.09.2018.

<"rješenja" koja ovaj ured izdaje uz blagoslov zagrebačkog boga povećati če promet upravo toj podružnici....!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije