Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I. G. KOVAČIĆA Zagrebparking i na blagdan nastavio čistiti ulice prema Bandićevu naputku

Pauci u okolici garaže Tuškanac na Dušni dan dizali i Hitnu pomoć

02.11.2008.
u 23:45

Stanari Ulice Ivan Gorana Kovačića kod Rokova perivoja i susjedi koji se tu parkiraju šokirali su se kada su primijetili da su im pauci ponovno, i to na Dušni dan, digli parkirane automobile. Zadnjih desetak dana ta ulica omiljena je paukovima, a razlozi su pobuna stanara i odluka gradonačelnika Milana Bandića da zabrani parkiranje u ulicama udaljenima do 500 metara od gradskih garaža u kojima nisu popunjena parkirna mjesta, u ovom slučaju sablasno praznoj garaži na Tuškancu.

Uzaludno bježao
– Vidio sam da opet odvoze automobile na Britancu pa sam pobjegao u Kovačićevu, gdje nema zabrane – prepričava Marijan Lekić, koji radi u obližnjoj Nazorovoj. – Nije mi ni palo na pamet da bi na povratku iz ureda automobil mogao pronaći u okovima – žali se, dodajući kako je cijela ulica ionako bila prazna pa vozilo nije nikome smetalo. Česte intervencije Zagrebparkinga događaju se nakon prigovora stanara Kovačićeve komunalnom redarstvu zbog prevelikog broja parkiranih auta, no na kraju su neki od njih i sami žrtve jer pauci dižu i njihova vozila.

– Moj su auto odvezli u petak ujutro, a u ponedjeljak poslijepodne pokušali su odvesti i dimnjačarev automobil, čak i vozilo hitne pomoći – požalila nam se Slavica Košutić, stanarka koja pred kućom parkira već 50 godina jer u dvorištu nema mjesta. Pozdravlja, kaže, brzinu kojom je Grad reagirao, no nije joj jasno zašto su drastičnim mjerama obuhvaćena i vozila stanara.

Stupići i iscrtana mjesta
Kraj problema ipak se nazire, kaže Gordana Mijatović, jedna od pokretačica inicijative za uklanjanje vozila.

- Predsjednik vijeća G. Č. Gornji grad Anđelko Šućur obećao nam je da će se s jedne strane ulice postaviti stupići, a s druge će se iscrtati parkirna mjesta i uvesti naplata parkiranja. Stanari će kupovati mjesečnu kartu za 50 kuna i nesmetano parkirati – kaže G. Mijatović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije