Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Nije za luksuze"

Pas Pele na frizuri

10.02.2016.,  Zagreb, Petrova 113 -  Salon za pse Petsy. Petsy je prvi moderan samousluzni salon za pse. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
17.02.2016.
u 12:00

Ljubimci se u Zagrebu mogu uređivati u salonima, a vlasnici ih sami mogu okupati i namirisati u samoposlužnim praonicama za pse

Kupanje, šišanje i frizura, uređivanje noktiju, masaža. Na uživanje u malim luksuzima, na koje prosječna Zagrepčanka mjesečno troši oko sedamsto kuna, uputili smo se i mi. Ne, doduše, da uljepšamo sebe, već drugu omiljenu “osobu” na koju Zagrepčanke vole trošiti – psa.

U isto vrijeme...

Šestogodišnji Pele, inače ljubitelj dugih šetnji, poslastica i trčanja za kamenjem, samom idejom nije bio posebno oduševljen. On kupanje ne voli, baš kao ni dugo sjedenje na jednom mjestu. – Ne brinite se, smirit će se on već – umirivala je profesionalna “groomerica” Ivona nas, a i Pelea u novootvorenom salonu za ljubimce Opium Pet u Centru Kaptol. Luksuzno mjesto za uređivanje otvorile su Ana Karamarko i Tea Matičević, koje na katu ispod posljednje tri godine vode frizerski salon za žene.

– Obje volimo pse, a ideja je bila da se u isto vrijeme mogu uređivati žene i njihovi ljubimci. Svog psa možete ostaviti ovdje te u isto vrijeme u miru poći na frizuru – objasnila je Tea Matičević iz Opium Peta, u kojem kupanje i šišanje za manje pasmine pasa stoji 170 kuna. Pita li se, međutim, Pelea, koji se već u tom trenutku opustio u rukama Ivone, koja mu je češljem uklanjala otpalu dlaku, ako nema vlasnika, nema ni uređivanja. Smirile su ga, donekle, tek poslastice koje su mu redom davale djelatnice u salonu za uljepšavanje pasa.

– Nije Pele za luksuz – komentirali su vlasnici pasa koji su kasnije sa svojim ljubimcima dolazili u salon. Simpatični maltezeri i labradori sami bi skočili na postolje za šišanje, a nakon kupanja prilegli bi na kauč namijenjen upravo opuštanju nakon “stresa” u kadi.

Praktičnije u salonu

Hoće li Pele bolje reagirati kad oko njega ne bude čitava svita ljudi koji ga, po njegovu mišljenju, žele “mučiti”, željeli smo provjeriti u Petrovoj ulici, u samoposlužnoj praonici za pse Petsy. Kao što i stoji na internetskim stranicama salona, za 72,50 kuna vlasnik sam može okupati svog ljubimca, osušiti ga, namirisati i očešljati, a i ponuditi ga poslasticama koje se nalaze uz kadu. A u nju Pele, naravno, opet nije ušao dobrovoljno, čak ni nakon štapića s okusom hobotnice, koji mu je ponudila Ivana Štebih iz Petsyja.

– Ljubimcima je obično ljepše u rukama vlasnika iako i mi pružamo usluge profesionalnog uređivanja. Ali ugodnije je u kadi s osobom koju znaju godinama. Također, ljudima, posebice u onima koji su u godinama ili jednostavno nemaju kod kuće velike kade, a imaju, primjerice, veliku pasminu pasa, lakše je doći ovamo i obaviti čitavu higijenu za svog ljubimca – objasnila je Ivana Štebih iz Petsyja. 

Ključne riječi

Komentara 4

AL
Alkana
16:38 17.02.2016.

Osamstokuna mjesečno???Perverzno u današnje doba siromaštva i gladi velike većine naših građana! Pa kako su psi prijašnjeg vremena uspjeli preživjeti b ez salona za kupanje, masažu itd.??? Da ne bude zabune i ja imam psa i jako ga volim ali mi ne pada napamet da ga vodim u salon za uljepšavanje. Sama ga uredim onoliko koliko mu je potrebno da se osjeća ugodno.

HR
hrc001
13:13 27.02.2016.

nije ni 80 godina bilo takvih pasmina koji su imali takvu dlaku i ako ih se ne posisa ili ne poceslja sve se spetlja a neznam što se cudis očito imaš virtualnog psa jer vreća od.20kg hrane košta 500kn cca.

Avatar plejer_as
plejer_as
09:11 18.02.2016.

100€ je godišnji porez za psa u Europi. Neće bit problem platit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije