Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Vratite ulicu pješacima, preuska je da se gužvamo s autima'

Novi su znakovi u Malom dolu osvanuli preko noći, žale se stanovnici koji su zbog toga pokrenuli i peticiju
16. srpnja 2017. u 21:40 8 komentara 5594 prikaza
Kozjak
Foto: I to je Zagreb

Dio stanovnika naselja Kozjak u gradskoj četvrti Maksimir negoduje jer je pješačka ulica Mali dol prije desetak dana pretvorena u jednosmjernu prometnicu.

Fabio Silva Gnjevne reakcije Najbahatiji vozač na svijetu? Zauzeo četiri mjesta da mu ne ogrebu auto

– Od pamtivijeka je to je jedini pravac kojim djeca idu u školu, a odrasli do autobusne stanice jer okolne ulice nemaju pločnika – ističe Vesna Remer, koja se zbog nove regulacije požalila i Gradu, a stanovnici su mjesnom odboru predali i peticiju. Poseban je problem to što je ulica široka oko dva metra, a na dijelu i manje.

– Kad se u njoj istovremeno zateknu automobil i pješak ili mama s kolicima, nema šanse da se prođe. Pješak mora skrenuti u susjedno dvorište ili se vratiti – objašnjava V. Remer.

U rješenju gradskog Ureda za promet stoji da je do promjene znakova i namjene ulice došlo na zahtjev građana iako većina ne zna kome je ta ideja pala na pamet.     

Ritam grada Jesu li Bundek u “slučaju parkiranje” zamijenili s Plitvičkim jezerima? 17.03.2017., Zagreb - Stanarima zgrada na zagrebackim Gredicama kolektivno su osvanule opomene za nepropisno parkiranje na mjestima gdje vec godinama parkiraju i ne smetaju nikome.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL Ogorčeni građani na Jarunu Parkiramo se ovdje 30 godina, a sad nam prijete kaznama poruka Ujedinjeno kraljevstvo Stanar ostavio ljutitu poruku vozaču koji mu je blokrao prilaz, a to mu je susjed
  • Vito:

    Pješak mora skrenuti u susjedno dvorište ili se vratiti – objašnjava V. Remer. :::::::::::::::::: Zaaaaašto??? __________ Neka vas pokuša maknuti vozilom - slijedi tužba za pokušaj ubojstva. ______ Ulica nema uvjete za vozila, jer je uža od zakonom propisane širine ... prikaži još!e od 320 centimetara. ________ Ovo je još jedan dokaz zloporabe ovlasti i položaja od strane "gradonačelnika" Zagreba.

  • sohnahoakasaa:

    Molim sve Zagrepčance i sve građane grada Zagreba, molim sve Hrvate da prisile svojim aktivnostima gradonačelnike da je dosta terora koji provode nad građaanima. U Zagrebu ne možete iz kuća, zgrada i svojih haustora izaći a da ne 'nosite glavu ... prikaži još!u u torbi'. Biciklisti na nogostupima, mopedi za dostavu hrane, poštanski motorčeki, kante od smeća i auti parkirani dva kotača na ulici dva na nogostupu. Nemate kuda i kako proći. Kad uspijete napraviti par koraka onda su tu već terase kafića između kojih voze takstisti, dostavna vozila i fina-kombiji. Da li je moguće da ih ne možemo spriječiti? Možemo ali trebamo prestati bronturati a trebamo konačno mi 'delati bandesrasu' a one on nama i protiv nas. Ispred njegove zgrade može stati 500 ligeštula za odmor i sunčanje. Kod njega nema problema za komociju svake vrste.

  • Vito:

    Na kraju krajeva, nema opravdanja da se tom ulicom ne vozi ---- Po zimi bi mogla biti uređena za treniranje sanjaknja ili boba -- betosnki zid desno i lijevi zavoj, idealno za zimske sportove ______ Pogotovo kad još nitko nije ... prikaži još!e srtadao u toj ulici od bilo kakvog prometa. -- a niti na sanjkanju ili u bobu ________ A u Hrvatskoj je pravilo - dok god nema statističke opravdanosti za zabranu do tada se ne ograničava promet. ______ Samo se podsjetite koliko je djece moralo poginutu u Bukovačkoj prije nego su postavili "ležeće policajce" ________ A u Malešnici djeca i dalje ginu na "zebrama" ____ Pa zašto se statistika ne bi bavila i ulicom Mali dol??? _______ " Na kraju krajeva", jesmo li u demokraciji ili nismo??? ______ Kad pogledate na Googlu Unutar "trokuta" Mali dol i Veliki dol nalazi se jedanaest (1) kuća, od kojih samo dvije (2) imaju izlaz na ulicu Mali dol, dok preostalih deve (9) ima izlaz na ulicu Veliki dol ili Bijeničku cestu. ________ Šest kućica na desnoj strani ulice Mali dol su na takvoj strmini da nemaju niti mogućnost parkiranja u dvorištu, kamoli gradnje garaže, jer bi "srušili brdo" i sve zgrade iznad njih. ____ Vlasnici tih kućica ili parkiraju na Bijeničkoj cesti ili nemaju auto.